Renault Laguna Break RXE 1.8 16V: Trillingen tijdens stationair draaien

Bouwjaar: 2000

Ik heb 2 maanden geleden een 2e hands Laguna Break RXE 1.8 16V benzine uit 2000 gekocht. Prima auto.
We hebben echter 1 probleempje, namelijk dat als de auto stationair draait je in de auto zit te schudden. Ook hoor je "kleine" plofjes in de uitlaat.

Omdat we nog BOVAG garantie hebben zijn we weer teruggegaan naar de garage waar we de auto hebben gekocht. Daar hebben ze toen de stationair.... (??? iets) verschoond of vervangen. Maar dat heeft niet het gewenste effect gehad.

Komt iemand dit bekend voor of kan iemand mij vertellen wat er wellicht aan de hand kan zijn?

Bedankt,

Marco Faber.

mensFaber

Geplaatst door mensFaber (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou even laten kijken naar de bobines die gaan namelijk veel kapot die gaan doorslaan en anders zou het een injector kunnen wezen en je zou ook nog naar een renault dealer kunnen gaan en de auto laten uitlezen via de clip (computer)

mensFaber (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie!!

Ik ben al bij de ANWB geweest en ook bij een Renault dealer en ze hebben bij alle 2 het motor management systeem uitgelezen maar dat gaf niets aan wat wees op een mankement.

De Clip, is dat iets anders dan het motot management systeem?

Over 2 weken gaat hij weer naar een renault dealer (een andere) en dan zal ik je tips eens laten valen.

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat eens een 4-gastest doen van de wagen, hierbij kun je goed zien indien een bobine overslaat of als er valse lucht wordt aangezogen bij stationair.

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je de bobines eruit haalt kun je vaak zien of de bobine doorslaat maar met de clip kun je de auto uitlezen motormanagement is een computer die dus de auto uitleest.

mensFaber (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Vandaag is de auto naar een Renault garage geweest. Het leek erop dat het euvel verholpen is maar dat bleek dus niet het geval.

Wat hebben ze gedaan, de injectoren schoon gemaakt. Kan iemand mij vertellen of de injectoren inderdaad de trillingen kunnen veroorzaken of moet het toch iets anders zijn?

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Injectoren kunnen trillingen veroorzaken want als 1 injector weigerd dan gaat de auto op 3 cilinders lopen waardoor de motor slecht gaat lopen en dus gaat staan schudden.

mensFaber (0), 19 jaar geleden

Maar als een auto op 3 cilinders gaat lopen moet dat toch geen probleem zijn. Er zijn wel meer auto's die met 3 cilinders rijden, toch.

Vandaag gaat de auto weer naar de garage en worden de injectoren vernieuwd. Is dit een grote reparatie en zijn er nog aandachtspunten na de reparatie?

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Marco,

Een auto kan prima op drie cilinders lopen, maar dan moet-ie er wel voor ontworpen zijn. Normaal geven jouw vier cilinders precies om de beurt een zet aan de krukas, en als er een ontbreekt, krijg je 1 - 2 - 3 - niks - 1 - 2 - 3 - niks enz. Dat geeft de trillingen die jij voelt, hij slaat steeds een pit over.

Bij een "echte" driecilinder is dat gat er natuurlijk niet, die loopt op drie cilinders rond, dus 1 - 2 - 3 - 1 - 2 - 3 enz.

Succes, Thijs

mensFaber (0), 19 jaar geleden

Hoi,

De auto is naar de garage geweest, alle cilinders "doen" het weer. Alleen het probleem dat ik had, trillingen tijdens stationair draaien en plofjes in de uitlaat, zijn er nog steeds.
Nu heb ik van de garage gehoord dat dit een bekend probleem is van het type motor dat in mijn auto zit. Het had iets met een computer te maken die het stationair draaien van de motor regeld. Het zou volgens de garage niets uitmaken om de computer te vervangen, immers alle computers voor deze motor zouden hetzelfde euvel hebben. M.a.w. zij kunnen er niets aan doen.
Komt iemand dit bekend voor? Kan het wellicht niet ergens anders aan liggen dan de motor, bijv. uitlaat?

Ik vraag me af of ik hier genoegen mee moet nemen. Ik wil daarom hierover contact opnemen met Renault Nedeland, wellicht dat zij nog iets voor mij kunnen beteken. Ik kan alleen geen tel.nr of e-mailadres van Renault NL vinden.

Kan iemand mij hier aan helpen?

Bedankt,

Marco.

bmwk100lt (0), 19 jaar geleden

Marco,

wat ws het probleem?

mensFaber (0), 19 jaar geleden

Hoi Hans,

Ik heb het probleem bovenaan al beschreven. Maar hier het probleem nogmaals in het kort.

Als de auto stationair draait trilt de auto heel erg, zo erg dat wij in de auto zelfs mee trillen. De auto trilt echter niet regelmatig, soms trilt de auto erg licht (maar wel voelbaar) maar andere keren zitten wij te schudden in de auto.
Ook zijn erg "plofjes" in de uitlaat te horen.

Gebleken is, is dat er een injector niet goed functioneerde. Men dacht dit het probleem veroorzaakte. Dit is inmiddels verholpen maar we hebben nog steeds dezelfde klachten. Daarbij krijg ik het verhaal te horen zoals ik op 20 okt beschreven heb (bekend probleem van deze motor en niet te verhelpen).

Wat is eigenlijk een 4-gast test? Ik werd aangeraden deze ook uit te voeren maar heb dat nog niet gedaan. Alsnog doen?

Ik hoop je zo voldoende geinformeerd te hebben.

Marco.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat eerst eens je compressie meten.

marcel6987 (0), 19 jaar geleden

Ik heb een laguna van 1997 en sinds een paar dagen hetzelfde probleem (2e cilinder 'loopt' niet mee). De eerste keer leek het na het vervangen van bougies en -kabels verholpen, maar na drie dagen kwam het euvel weer terug. De auto wederom naar de garage gebracht MMS uit laten lezen, geen storingen. Nu boubines vervangen, compressie gemeten. Leek weer verholpen, maar bij stationair lopen nog steeds 'lichte' trillingen en plofjes. Morgen wordt alles opnieuw doorgemeten. Als alle nieuwe onderdelen goed lijken te functioneren wordt de injenctor van de 2e cilinder gecontroleerd en schoongemaakt(?). Ik hoop dat dit zal helpen. Iemand nog suggesties wat ik nog kan vragen als het probleem nog niet verholpen lijkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.