Renault Laguna 2001: Handrem vast bij 1 remklauw

Bouwjaar: 2001

Hallo!

Ik heb een probleempje met mijn handrem. Ik merk dat de handrem wel erg laat aangrijpt. Er is geconstateerd door de Renault garage in het buitenland (ik kwam achter het defect op vakantie)dat het ligt aan een vastgelopen (draaiend)deel op de remklauw rechts achter. Het kabeltje dat dat deel in werking moet stellen kan zo heen en weer bewogen worden. Het draaiende gedeelte zit echter vast. Nou is mijn vraag hoe dit op te lossen is. Daar werd gezegd dat er een nieuwe remklauw gemonteerd moet worden (aan 1 kant slechts). Ik vraag me af of dat zo is of dat het deel weer draaiend (en remmend) te krijgen is door kruipolie of met wat WD40 of iets dergelijks. Ik heb geen idee hoe de remklauw werkt en of dit een mogelijke oplossing kan bieden. Op zich remt de auto prima. Het probleem doet zich alleen voor met de handrem. Bij voorbaat dank voor de reacties!

Arie533

Geplaatst door Arie533 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

De remklauw compleet te vernieuwen.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

klauw vervangen is inderdaad de enigste op lossing

Arie533 (0), 18 jaar geleden

Ok. Dat is een minder leuk bericht, maar bedankt voor de reactie.
En wat moet zo'n reparatie ongeveer gaan kosten? Is dat een dure grap? Is dat met tweedehands onderdelen te doen? En is het een dringende reparatie? Hij remt verder ok, alleen de handrem werkt iets minder, maar die gebruik ik eigenlijk toch al nooit...

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk dat het ongeveer toch wel 425 e kost incl montage.Monteer een nieuwe want je zit toch met je apk een keer.

Arie533 (0), 18 jaar geleden

Ik hoorde laatst ook iets over revisie setjes die voor een remklauw beschikbaar zijn en waarmee zo'n probleem mogelijk opgelost kan worden. Heeft iemand daar ervaring mee? En wat kost een dergelijke reparatie?

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

zijn bij mij nog niet bekent maar zal het in de gaten houden

Arie533 (0), 18 jaar geleden

Ik ben benieuwd. Ik hoor het graag!

Hartelijk dank allemaal!

Jan4930 (0), 18 jaar geleden

Hallo Arie,
Hoe is het afgelopen met je handrem? Ik heb nl. hetzelfde probleem ook rechtsachter (Laguna 1.9 DCi GT, 2002). De kabel trekt een hefboompje op de remklauw aan wanneer je de auto op de handrem zet. Als je de handrem eraf haalt zou de hefboom moeten terugveren, maar dat doet ie nog nauwelijks. Gevolg is dat de kabel van de rechterrem onder de handremhendel in de auto is losgeraakt. Dat is zo weer vast te zetten, maar hij laat dan later weer los omdat die hefboom op de klauw niet terugveert. Als je de hefboom helemaal indrukt mbv een tang dan remt het wiel wel. Ook bij indrukken van de rempedaal lijkt ie gewoon te remmen, maar of dit voldoende remt?
Er zit wel een nippel bij die hefboom in de buurt. Is dat een smeernippel? En zo ja, zou het niet voldoende zijn om daar wat vet in te spuiten dan? Een complete nieuwe remklauw is een beetje prijzig. Iemand tips?

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

die nippel is voor het ontluchten van het remsysteem en de gewone rem werkt gewoon normaal die gebruikt die hefboom niet die is puur alleen voor de handrem.
het mechanisme in de klauw blijft hangen en is niet te repareren.
heb ze zelf opengemaakt maar er is zo niks aan te zien.dus zit niks anders op dan vervanngen er zijn nog steeds geen losse revicisets voor suc6

Arie533 (0), 18 jaar geleden

Hoi Jan,
Het is nog niet afgelopen met mijn handrem. Ik heb daar nog niets aan laten doen, omdat ik in Nederland mijn handrem nooit gebruik. Ik moet er echter wel werk van gaan maken, want hij met binnenkort opkomen voor een APK.
Ik hoor tegenstrijdige berichten over revisiesetjes. Ik heb van een Renaultmonteur die ook voor zichzelf bezig is, dat er revisiesetjes in omloop zijn en volgens abc, zijn die setjes er niet.
ABC, is het ook mogelijk om een dergelijke klauw te vervangen door een 'sloopklauw'? En zo ja, wat kost het monteren (inclusief de onderdelen prijs) van een dergelijke klauw?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.