Renault Scenic: Haperende deurontgrendeling

Bouwjaar: 2004

Bij de scenic van mijn schoonvader werkt de automatische deurontgrendeling aan de bestuurderzijde niet meer. Normaal zou, als je in de buurt van de auto bent, de deur moeten ontgrendelen als je de deurklink bedient. Probleem was verholpen door een renaultgarage (binnen garantietermijn), maar het probleem is nu na 1 maand alweer terug. Ik heb zelf het idee dat het een fout in het ontwerp is, en dat het probleem zal blijven terugkomen, ongeacht hoe vaak je de deursensoren vervangt. sprak laatst namelijk iemand die het probleem ook al voor de tweede keer had.

Heeft iemand hier een idee over? En werkt renault ook aan een oplossing? Het verbaast me eerlijk gezegd dat ik niet meer artikelen over dit probleem zie.

Williewammes

Geplaatst door Williewammes (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erik2855 (0), 18 jaar geleden

Er is reeds eerder een topic over geweest:
http://www.problemcar.nl/index.php?topic...
Denk niet dat dit een algemeen probleem is bij de Scénic.
Misschien kan het ook komen doordat er verkeerd gehandeld wordt:
M.i. moet je eerst je hand door de greep steken, dan gaat de vergrendeling open, en pas daarna de greep naar je toe halen.
Het gebeurt mijn zoontje nl. nog wel eens als hij achterin stapt, dan trekt hij op e.o.a. manier te vroeg aan de deurgreep en dan blijft de deur op slot zitten.

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat Erik zegt klopt. Zodra je hand er tussen steekt moet hij al ontgrendelen. Is het alleen bij deze deur of doen meerdere het niet? Het is geen fout in het ontwerp. Maar helaas kan het voorkomen dat die sensors wel eens stuk gaan.

Williewammes (0), 18 jaar geleden

Het kan inderdaad kloppen dat eerste de deuklink bedient wordt voordat de sensor ziet dat de hand erin zit, maar ik vind het wel idioot dat als dat 3 keer gebeurt is, het systeem meteen niet meer werkt en er delen vernagen moeten worden. M.i. is het dan echt wel een fout in het ontwerp.

Het is nu overigens voor de tweede keer alleen de bestuuderskant die stuk gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.