Renault Scenic: Haperende rembekrachtiging

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dti

Ik heb het volgende probleem met remmen: Bij de eerste keer intrappen van het rempedaal werkt de rem goed en werkt ook de bekrachtiging. Trap je direct daarna voor de tweede keer op de rem is het pedaal hard en remt hij bijna niet omdat schijnbaar de bekrachtiging niet werkt.
Het probleem blijft constant. Eerste keer intrappen werkt de rem goed maar als je direct daarna nog een rempoging doet remt hij dus bijna niet.
Slangen zijn in orde. Kan het zijn dat de vacuumpomp die op de motor zit versleten is en niet snel genoeg onderdruk meer levert of komt iemand dit probleem bekend voor en heeft de oplossing?

Daan1869

Geplaatst door Daan1869 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

matthijs26 (0) PRO, 16 jaar geleden

Eerst even controleren of er geen scheur in het membraam van de bekrachtiging zit door de slang bij de bekrachtiging los te trekken.Je moet dan een zuigend geluid horen.Is dit in orde dan vervang maar rustig de vacuumpomp.Succes Matthijs.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.