Renault Clio: Hard rempedaal

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hallo allemaal,

Ik heb een renault clio 16v. Het probleem dat ik ermee heb is dat ik soms een hard rempedaal heb. De auto remt wel wat af maar de rembekrachtiger werkt niet mee. Wanneer ik dan het pedaal ingetrapt houd dan op de bekrachtiger ineens op en met een heftige slingerbeweging remt de auto af. Het gekke van het geheel is dat wanneer ik de rembekrachtiger test hij het gewoon doet. Ik gebruik de auto ook voor circuit rijden. Wanneer ik de eerste sessie rijd en de auto niet warm is, dan is het probleem er niet. Maar tijdens de 2e sessie en de volgende erna als de motor en de auto warm zijn is het probleem er altijd.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn??

Alvast bedankt voor de hulp.

Groeten Marco

Marrehco

Geplaatst door Marrehco (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

vacuum lekkage, is verdachte 1

Marrehco (0), 12 jaar geleden

Ik heb de vacuumslangen gecontroleerd en die zitten goed en zijn ingoede staat. Verder zie ik nergens tussen de pakkingen olie of zo. Wanneer er een vacuumlekkage is, zou je dit probleem dan niet altijd hebben? Want het is alleen met als de auto warm is. Of heeft u een specifieke plek waar de lekkage het meest waarschijnlijk kan zitten?

Bedankt voor de hulp alvast!!

groet Marco

Mausx (0), 12 jaar geleden

Auto warm of remmen warm?

Als de remmen warm zijn en dan komt het probleem voor dan heb je last van remfading.

Kan aan de remvloeistof liggen of aan de remblokken cq schijven, Dus remvloeistof verversen en andere remblokken en eventueel schijven monteren (origineel of sportblokken / schijven)

Zijn zeker wel mooie setjes te koop voor deze auto met geperforeerde schijven enz.

Zeker op het circuit is zo'n setje sportremmen geen overbodige luxe.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.