Renault Clio: Harde tik bij loslaten gas en schakelen soms.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Het betreft een Clio uit 2002 met een 1.6 16v motor. Bij het loslaten van het gas klinkt een harde tik en bij het schakelen is geregeld een soortgelijke tik te horen. (vooral lage snelheden en schakelen van 1 naar 2 en van 2 naar 3 lijkt het.
Nu denkt de Renault garage dat het een versnellingsbak probleem is maar hij schakelt zonder problemen verder. De cardanas is opengemaakt om te kijken of hier speling in zit maar dat was niet het geval. Wel werd er metaalgruis gevonden bij het openmaken wat waarschijnlijk uit de versnellingsbak komt dan. Weet iemand wat dit kan zijn? Er wordt gezegd dat de hele versnellingsbak vervangen dient te worden maar aangezien hij schakelt als het welbekende mes door de boter vraag ik me af of dat de juiste diagnose is. Is ook een prijzige vervanging.

Iemand enig idee wat het kan zijn of waar er speling in zou zijn kunnen ontstaan? Synchroonmesringen versleten?

Marscho

Geplaatst door Marscho (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

AS1 (105), 16 jaar geleden

is het niet gewoon motor- of bakrubbers?
Enne, een cardanas in een voorwielaangedreven auto??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.