Renault Espace: Hendel bagagedeur vast

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Toen ik laatst probeerde de kofferbak te openen, is op de een of andere manier de hendel kapot gegaan. De hendel wil gewoon niet meer bewegen en ik kan de kofferbak dus niet meer openen. Weet iemand wat ermee aan de hand is en/of hoe het op te lossen is? Alvast bedankt.

kaptan_senol

Geplaatst door kaptan_senol (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ronny530 (0), 11 jaar geleden

De bekleding van de bagagedeur wegnemen deze is bevestigd met tork schroeven verscholen achter afwerkdopjes. Als de boel los is met de hand de deur ontgrendelen het probleem wordt dan direct zichtbaar, er is een deel van het mechanisme losgekomen en in de deur gevallen terugplaatsen en met wat siliconenkit vergrendelen. Daarna het deurslot losnemen goed reinigen en smeren met siliconenvet terugplaatsen en controleren of de boel weer werkt.

Leo1010 (0), 10 jaar geleden

Volgens mijn ervaringen blijft de solenoid hangen, die de achterklep ontgrendeld. Dit komt meer voor en de oorzaak is het droog zijn van een schuifdeel. Deze electrisch bediende haak zit onderin de klep. Als de achterdeur dicht zit, kun je er moeilijk bij. Alleen door de bekleding in het midden weg te buigen en met een lange haak proberen los te duwen. Dit probleem kan worden voorkomen door de bekleding te verwijderen en de electrische haak in te spuiten met kruipolie.

kaptan_senol (0), 10 jaar geleden

Dank je ronny530, dat heeft geholpen. Sorry voor de late reactie, ik was het helemaal vergeten te melden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.