Renault Laguna: Het begin van het einde?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Momenteel gaat tijdens iedere rit het oranje lampje motormanagement branden. Dit gebeurt wanneer ik bijvoorbeeld de snelweg oprij en accelereer. Het gebeurt vooral in de vierde en vijfde versnelling. Het gevolg is dat de 'power' wegvalt; het kost meer tijd om dan tempo te maken. Eigenlijk kan ik dan niet met goed fatsoen vlot inhalen op de snelweg. Ik zie ook meer dan normaal donkergrijze rook achter de auto. Twee jaar geleden is de EGR-klep (gebruik ik nou de goede afkorting?) in de garage uitgezet omdat ik toen erg veel rookontwikkeling had.
Als ik de motor even uitzet en weer start is het oranje lampje uit. Maar bij even iets te lang optrekken in een hogere versnelling gaat het alweer snel aan.

Ik heb ruim 270000 tevreden kilometers achter de rug. Wie weet wat er aan de hand kan zijn en wat bijvoorbeeld in de garage gedaan zou kunnen worden? Alvast bedankt voor het meedenken en groetjes uit een wit Sleeuwijk.

Arie Bakker

ariepaul

Geplaatst door ariepaul (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tredici (0) PRO, 14 jaar geleden

beste,

Je zegt dat ze de egr uitgezet hebben? is de stekker dan gewoon afgenomen?
Het kan eventueel wel dat je klepje van de egr afgebroken is en nu toch druk verliest . best eens kijken onder de beschermkap van de motor de egrklep staat bestuurderskant achteraan de motor (bovenkant)

grts

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan iets simpels zijn. Even laten uitlezen door de dealer en je weet waarom het lampje aangaat. Scheelt een hoop zoekwerk.

ariepaul (0), 14 jaar geleden

Yep, ik denk dat ik toch mijn garage er de laptop aan laat hangen. ik neem deze suggesties tot nu toe wel mee. Bedankt alvast en ik houd iedereen p de hoogte van de voortgang. Meer suggesties zijn natuurlijk wel welkom!


Arie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.