Renault Laguna: Kilometerstad weggevallen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Beste forummers,

Van mijn Renault Laguna II 2001 is al van voor dat ik hem kocht de kilometerstand weggevallen en op 19009 km gesprongen. Dat schijnt te gebeuren als de accu los wordt gekoppeld of leeg is, steeds terug naar die willekeurige 19009. Wie kent dit probleem, weet de oplossing en kan me vertellen of en hoe ik de juiste stand opnieuw kan terugzetten?

Groeten,
Rogier

P.S. Excuses voor die kilometerstad in het onderwerp.. die kun je niet bewerken zoals ik nu de bijdrage bewerk..Groet.

Bosshardt

Geplaatst door Bosshardt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

KM stand word opgeslagen in de tellerbak, dus deze zou dan stuk moeten zijn. IDD wel een aprte km om op neer te komen je zou eerder 0000 verwachten. Maar de tellerbakken van dat bouwjaar zorgen wel voor meer kopzorgen.

Bosshardt (0), 14 jaar geleden

[quote=Safrane10698]KM stand word opgeslagen in de tellerbak, dus deze zou dan stuk moeten zijn. IDD wel een aprte km om op neer te komen je zou eerder 0000 verwachten. Maar de tellerbakken van dat bouwjaar zorgen wel voor meer kopzorgen.[/quote]
Beste Safrane10698, bedankt voor de reactie, maar zijn die kopzorgen ook op te lossen? Ik zocht trouwens op 'tellerbak' op het forum en vond deze reactie van je op een vraag over de Laguna II 1.9 diesel: 'De km stand word niet in de tellerbak bijgehouden maar in de UHC volgens mij.' Welke is het nou en is dat een kwestie van iets kleins vervangen en handmatig de juiste stand inkloppen? Geen idee..

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Ja AC electronics kan die dingen meestal wel maken.
De km stand word in de bak bewaard, want als je deze overzet naar een andere auto heb je daar nog steeds dezelfde km stand als wat hij eerst opgaf. Maar ook dit is te wijzigen naar de kmstand die je wenst. Zolang de km stand klopt is dit ook niet illigaal.

Bosshardt (0), 14 jaar geleden

Dank je. Ik heb gebeld met ACtronics en daar zeiden ze me dat ik met zoiets gewoon door moest rijden. Gebeurde wel vaker bij Franse auto's.
Klein ongemak, grote kosten om te repareren, laten zitten dus.

Groet,
Rogier

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.