Renault Express: Hoe vindt ik de achteruitrijschakelaar?

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600

Ik kwam er achter dat mijn achteruitrijlicht niet brandde. Lamp en zekering zijn goed. Het moet dus ergens bij de achteruitrijschakelaar zitten. Maar waar zit die ergens. En kan ik die van binnenuit bereiken of moet dat langs onderen?

Groet

Wanner

wanner

Geplaatst door wanner (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Express? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

Deze zit naast de linker aandrijfas.

wanner (0), 16 jaar geleden

Hou je me voor de gek?

AS1 (105), 16 jaar geleden

denk eens logisch na....

wanner (0), 16 jaar geleden

Oke, nou, vooruit dan, ik zal het proberen...: Onder het met de vingers naar boven duwen van het onders gedeelte van de kop van de versnellingspook verplaats ik pook naar linksvoor.

Dat wil dus zeggen dat het in de kop zit of onderaan de pook ergens aan de bovenkant of zelfs naar beneden in de versnellingsbak.

Dat wil dus zeggen dat het ding of moeilijk te bereiken aan de onderkant vande pook zit of nog moeilijker, onder de auto naast of in de versnellingsbak...

Als er nu iemand is die het mij precies zou kunnen vertellen, zou dat een hele hoop schelen...

Groet,

Cees

AS1 (105), 16 jaar geleden

ja, en waar komt de linker aandrijfas uit? De versnellingsbak. Dus naast de as aan de buitenkant v/d bak zit de schakelaar.

Cliodennis (0), 16 jaar geleden

Deze zit bij de linker aandrijfas. Zou je bij kunnen door het linker wiel op te krikken. Dan zie je de bevestiging van de as op de bak, en een zwart dekseltje op de bak. Daar onder zit een pistasch groen schakelaartje. Let wel op dat bij het uitdraaien ervan, olie uit de bak loopt ! Bij monteren zeker niet te vast draaien ! Knappen dan nog wel eens kapot !

Cliodennis (0), 16 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
Hierbij deze link nog een foto'tje. De bak ligt wel net andersom als je vanaf links er tegenaan kijkt.
Nu niet meer zo eigenwijs zijn he....

wanner (0), 16 jaar geleden

Ok, OK, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa, of zoiets.
Bedankt en groetjes en ik zal nog melden of het gelukt is,

Wanner

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Express of stel zelf een nieuwe vraag.