Renault Grand Espace: Ik heb een prof nodig

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 v6

Ik heb een af-fabriek el. zonnedak /schuidak nu kost de reparatie van het dak (nieuwe motor en plaatsen) 650 euro . het dak blijft dus dicht. Mijn vraag weet iemand wat voor merk dak er orgineel in die tijd is ingezet? dan kan ik op de sloop zoeken.

Mocht er een handigerd zijn hoor ik het graag.

siebe

Geplaatst door siebe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

ejnn (0), 17 jaar geleden

gewoon een vraag, is het vervangen van een dakraam 650 euro (1430 gulden) waard? Mocht je hem vervangen, laat het een vakman doen (bv. ruitenspecialist), welke weet hoe je een dakraam en dichtingen waterdicht maakt. Water van boven zie je altijd terug in de bekleding.

siebe (0), 17 jaar geleden

Het is allemaal zo simpel! Gewoon openmaken en even op het knopje van de beveiliging drukken! De Renault garage wilde de hele motor en steun vervangen voor ca 650 euro. Zelf heb ik het binnen een minuut geklaard.......naar de dealer gaan onzin!

siebe (0), 17 jaar geleden

En via de importeur ben ik erachter dat in de espace orgineel met WEBASTO is samengewerkt!

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

maar siebe, je had ons je probleem niet verteld! of was dat het probleem dat ie niet meer open ging? mooi dat je het zelf gevonden hebt! en naar de dealer gaan onzin?? dat je dat durft te zeggen met een espace vind ik echt HEEL stoer!

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Laat um eerst maar es een jaartje rijden Tim! Praten we dan wel weer. Heb verscheidene in onderhoud, en believe me, moeilijke auto's. Moet je verstand van hebben voor je eruit komt, okee, ik ben ook geen dealer, maar heb er heel wat jaartjes over gedaan alvorens ook maar een beetje kennis van de Espace te vergaren.
En ik heb wanneer ik dat nodig heb wel de know how van een dealer die ik kan raadplegen.

Maar goed, je hebt bazen en bovenbazen.......

Sytze

siebe (0), 17 jaar geleden

timhoeks , hoe bedoel je stoer? Logische reactie toch als je voor 650 euro genaaid wordt....gelukkig heb ik zelf nog even gekeken. Maar ik vind het een blunder voor een dealer. Luister ik zet de auto daar neer en airbaglampje/service brande na het starten en het dak zou gerepareerd worden. Verkeerde onderdelen besteld voor het dak......bleek de motor niet 47 euro maar 470 auro te kosten. Airbaglampje scheen onder de stoel te zitten maar was allemaal teveel werk. dat terwijl ik de auto om 8:00 had laten neerzetten. Kortom dag de auto kwijt en noppa gedaan. Nee laat maar die kennis daar is drama. pROBEER NU EEN 'OUWE' rot in het vak te vinden.......maar stoer?

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

siebe, het voorafgaande heeft weinig met kennis te maken. Daar hebben ze gewoon geblunderd. Ik bedoel dat het type espace dat jij heb nog wel eens een mankementje wil vertonen en dat je daarbij al snel de hulp van een dealer voor nodig hebt. dan is de uitspraak dat naar de dealer gaan onzin is vrij gewaagd! vandaat dat ik het wel stoer vind dat jij dat zo durft te zeggen.

Pallab (0) PRO, 17 jaar geleden

tja je moet vooral bij een espace verstand hebben van elektronica.Maar ja negen van de tien keer zijn het stekkerverbindingen de boosdoeners. En zelfs elektrische-schema`s kloppen nooit van de matra-mobielen.Dus ik neem de dealer het ook niet kwalijk..

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Hee Siebe, nou nergens om hoor, maar een nieuwe besturingsmotor voor het dak van een Espace
voor 47 euro? Sorry hoor, maar dat had je wel kunnen begrijpen.

siebe (0), 17 jaar geleden

Als ik naar de dealer gaat en die doet me een offerte en die kijkt scheel, dan moet ik gaan nadenken@?????? Hij kijkt in de computer bij een handmatig mechanisme niet ik......ik vroeg hem nog ...zo goedkoop ja zegt hij nog dat valt mee he? Echt ik heb bij die tent nog nooit iets positiefs meegemaakt. Hierbij zoek ik dus een ouwe rot in het vak, dat zijn vaak de besten.

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

handmatige mechanismes voor een espace bestaan niet.

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Jongens, je gaat toch niet voor niets naar een dealer!.
Die moeten er toch verstand van hebben?.
Die hebben gewoon pruts werk geleverd.
Het is toch knap dat de klant er zelf achter moet komen hoe het werkt.
En Pallab, de dealer niks kwalijk nemen, hoe zout heb ik het gegeten.
Dan hadden ze geen dealer moeten worden.
Maar Siebe, zoek een goede universeel of probeer een andere dealer, want dit is gewoon prutswerk!.

siebe (0), 17 jaar geleden

Precies dat is wat ik probeer duidelijk te maken. Ik ga netjes naar de dealer maar niets en dan ook helemaal niets loopt lekker. Wie o wie weet een heel goed adres voor renaults in de buurt van barneveld, amersfoort evt Amsterdam.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.