Renault Megane: inhouden Megane op gas bij warm weer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4

Sinds kort houdt mijn Megane weer in. Alleen als ie op gas loopt. Heb de kleppen net laten stellen, zitten nieuwe bougiekabels op en de bougies zijn nog geen half jaar oud evenals de luchtfilter. Wat ik gemerkt heb is dat ie dat dus alleen doet wanneer het buiten echt warm is. Bij fris en vochtig weer...geen probleem. Vorig jaar ook de MAP sensor vervangen.
Geef me es de gouden tip !!

j.wolthuis

Geplaatst door j.wolthuis (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

AS1 (105), 16 jaar geleden

ik zou de stappenmotor reinigen en het gas opnieuw inleren

j.wolthuis (0), 16 jaar geleden

Hoe leer ik mijn gas weer opnieuw in ? Trouwens die stappenmotor heb ik al wel los gehad alleen krijg ik dat zwarte stekkerhuis niet uit het aluminiumgedeelte. Wil dat uberhaubt wel ?

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Loopt tie op benzine wel goed?.

j.wolthuis (0), 16 jaar geleden

Ja, op benzine houdt ie niet in. Super lopen op benzine doet ie ook niet echt maar dat wordt beter naar gelang je langer op benzine rijdt. Maar het probleem inhouden doet ie alleen op gas.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Hier zit een eurogas installatie in.
gebruik de zoekfunctie eens voor het inleren van de gascomp, methode is al een keer beschreven hier.
Lambdawaarde ook goed?.
Of laat eens een viergasmeting doen.

j.wolthuis (0), 16 jaar geleden

Nee, er zit een Vialle installatie in, ringtank in de kofferbak.

Maar goed ....gisteren liep de motor in de soep omdat de distributieriem knapte. Dus even wat andere problemen om de hoek. Hoop, dat wanneer ie gemaakt is, van alle problemen af is. Allen hartelijk dank voor het meedenken.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Het is me ook wat met die renaults!.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.