Renault Clio 2011: Injectie controleren + cruise control melding

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K 67, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 65

Beste lezer,

Ik ben de eigenaar van een clio 3 uit 2011 diesel 1.5dci. Sinds gisteren brandt er een lampje op mijn dashboard met de mededeling. Injectie Controleren opeens. En ik kwam er ook achter dat mijn cruise control het ook niet meer doet. melding begrenzer controleren.
Ook heb ik het idee dat ie sinds de melding niet meer optrekt zoals eerst.

emporio7

Geplaatst door emporio7 PRO , lid sinds 9 jaar geleden

7 Reacties

Beste antwoord, geplaatst door oldford PRO, 6 maanden geleden

Tja, met een fout op de remlichtschakelaar wordt de cruise control uitgeschakeld.
Je kunt namelijk een werkende cruise control niet meer uitschakelen met een tik op de rem.

Wat stelde diegene die uitlas voor om te gaan doen?

emporio7 PRO, 6 maanden geleden

Dank voor uw reactie. Volkomen logisch wat u zegt! Ik heb hem zelf uitgelezen met Delphi. Ik zal eens naar de remlicht schakelaar kijken. En voor de injectie zit ik te denken aan de drukomvormer heeft u een mening daarover? Ik heb hem eruit gehaald en weerstand gemeten gaf 0.05 ohm aan.

oldford PRO, 6 maanden geleden

Welke drukomvormer? Want ik zie daar geen foutcode voor.
Alle foutcodes hebben met de cruise control te maken.
Die cruise control maakt deel uit van het diesel injectie systeem. Dus dat er Injectie Controleren op je dashboard staat is zonder meer te verklaren.

emporio7 PRO, 6 maanden geleden

Deze drukvormer bedoel ik zitten 2 vacuumslangetjes aan vast. Als ik de stekker eruittrek voel ik geen verschil aan de auto. Als die het deed en je haalt de stekker eruit zal je toch wat moeten merken? En ik las dat die ongeveer rond de 16 ohm moet zijn als je doormeet mijne geeft 0.05 ohm aan.

.

oldford PRO, 6 maanden geleden

En waarom krijg je geen foutcode op die regelklep? Misschien omdat die niet defect is?
Het is heel normaal tegenwoordig dat bij aanwezigheid van een foutcode de software van de motor-computer het vermogen van de motor beperkt. Misschien dat je daarom geen verschil meet.

7seconds, 6 maanden geleden

De cruise control en snelheidsbegrenzer worden uitgeschakeld als er iets mis is met de injectie (onder andere).. zodra het injectieprobleem is opgelost zal de cc en begrenzer weer werken. Het is een k9k motor dus de oorzaak zou best de slangetjes kunnen zijn.

emporio7 PRO, 6 maanden geleden

Net even bezig geweest wat bleek nou. Dat de remlichten contstant aanbleven (had ik niet gemerkt deze paar dagen). Dus gelijk even de remlichtschakelaar uit gehaald gekeken als je de rempedaal losliet drukte die de schakelaar niet helemaal in zodat de lichten uitgingen. Dus dat was het hele probleem! Even tijdelijk een punaise in de schakelaar gedaan dat die soort van verlengt word en wel ingedrukt word tot ik een nieuwe koop. Bedankt voor jullie reacties! Het probleem is opgelost hartelijk bedankt oldford voor je hulp!!

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.