Renault Laguna: inspuitsysteem, inhouden, cruisecontrole,

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Jullie zijn mn laatste hoop.

Onze renault laguna 1.9 dci houdt af en toe in, de auto lijkt in een een modus te rijden waarbij het niet moglijk is om te accelereren ondanks het intrappen van het gaspedaal. Tevens is het zo dat als de cruisecontrole ingesteld wordt de auto uit zich zelf harder gaat rijden en vervolgens weer langzamer. Een tijd geleden gaf de dame in de auto aan dat het inspuitsysteem defect zou zijn. Na een bezoek door de anwb werden er geen foutcoudes in het systeem aangetroffen.

Volgens de dealer lag het aan de luchtmassameter (bij controle was er niet mis met deze meter) Een andere keer gaf de dealer aan dat het mogelijk om een borstdrukpomp zou gaan (Ik heb er geen verstand van).

Wie kent of herkend het probleem en eet een oplossing.


Uiteraard staat er tegenover de juiste advies een beloning.


groeten.

renaultniet

Geplaatst door renaultniet (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Tip bij dit soort motoren om altijd even de EGR klep te reinigen. Kost niks en kan voor veel problemen zorgen wanneer die vies is. Ook kan deze klep een foutmelding in het systeem geven, maar gezien het bouwjaar van jou auto denk ik niet dat het het geval is bij jou. De EGR klep is veel over te vinden over waar te vinden en het schoonmaken.

goldtop (0), 15 jaar geleden

Safrane slaat de spijker op de kop.
Ik had exact dezelfde problemen met laguna 1,9 DCi; inhouden -> oplichtende gloeispiraal op dashboard (heb geen pratende dame) -> uitlezen -> inspuitsysteem + turbodruksensor.
Ik heb de EGR klep en het gasklephuis laten reinigen -> probleem opgelost. EGR klep zat bijna helemaal "dichtgekoold"

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.