Renault Laguna: aantal vragen naar aanleiding van probleem met stationair toeren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: F3P b6 1.8 8v

Beste mede sleutelaar.

Ben nu al een tijdje storing aan het zoeken aan mijn trouwe laguna. Nu heb ik toch wat vraagjes over werking benz/LPG. LPG is een G3 systeem

1 Als ik op LPG rijd werken de injectoren dan nog? Of staan die gesloten omdat het gas al in de inlaatspruitstuk gemengt is.

2 Als je op LPG rijd werken de map sensor en lambdasonde dan nog wel?

3 kan het zo zijn dat een schoongemaakte luchtschuif met stappen motor nog steeds niet goed werken. Dus dat de veer die de lucht schuif dicht moet drukken beetje lam is geworden..(

4 als je op benzine de map sensor meet. waardens op stationair lopen van de motor tussen de 2,8 .. 2,1 volt moet zijn.. En als je onder deze waarde duikt dit kan duiden op een te kleine opening van de luchtschuif..(tehoog vacuum in inlaatspruitstuk.. ivm te weinig geopende luchtschuif van de luchtomloop regeling)

alvast bedankt voor de moeite..

ps dit alles omdat de auto stationair met warme motor zowel op benz als op gas soms afslaat. of toerental te ver wegzakt.
Ferry

ferry070dh

Geplaatst door ferry070dh (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ferry070dh (0), 15 jaar geleden

Niemand die me kan helpen??

Loutre (0), 15 jaar geleden

De benzinecomputer wordt, als ie op lpg loopt, voor de gek gehouden en zal alles blijven doen zoals ie dat op benzine deed. Dus hij blijft ook de signalen van alle sensoren ontvangen.
De benzine-injectoren zijn echter afgeschakeld (injectordraad/draden wordt onderbroken) door de lpg computer en doorverbonden met een injector-simulator, zodat de benzinecomputer geen foutmelding geeft op die afgeschakelde benzine-injectoren.

Het kan inderdaad zo zijn dat de extra luchttoevoer bij warme motor blijft hangen en dat ie daarom afslaat. Heb je luchtschuif met stappenmotor al eens met WD40 ingespoten? Wie weet is de storing dan wel voorbij....als het tijdelijk voorbij is, dan weet je in ieder geval wat je moet vervangen.

ferry070dh (0), 15 jaar geleden

Oke bedankt voor je reactie..
Duidelijketaal... weet iemand nog iets over de map sensor .. hoe je daaruit een diognose kan stellen...

Dus een te laag gemeten waarde dit kan duiden op een te laag vacuum in het inlaatspruitstuk? Oorzaak een te kleine opening van de luchtschuif..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.