Renault Grand Scénic 2005: Kabelboom of iets anders?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4R Z7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Hallo,
Weer een vraagje over mijn 14 jaar oude Grand Scenic:-). Onlangs lekte er water via de parafan zodanig dat het bakje bij de voorstoel na was. Inmiddels gedroogd maar heeft groot deel van de winter wel in water gestaan vrees ik.

Laatst ging de handrem niet meer los. Handmatig gedaan en sindsdien werkt hij weer prima. Sinds gisteren doen de achterramen het niet meer. Ik hoopte op een zekering maar kwam als snel de kabelboom tegen als oorzaak. Dus bij CD-wisselaar onder de stoel kunnen kijken en daar vond ik een blokje met zekeringen. Die ziet er prima uit. Zie afbeelding.

Weet iemand of dit ook de kabelboom zou zijn waar het mis zou kunnen zijn? Of zit er nog een kabelboom onder de vloer? Ik kon zo snel niks vinden om het verder open te krijgen qua instructie. Het is geen ramp maar schijnt een duur grapje te zijn om te laten vervangen. Ooit moet er een nieuwe auto komen maar hoe langer we hiermee door kunnen hoe beter. Erg fijn en tot nu toe weinig aan gehad. Dit is waarschijnlijk meer onze schuld door te laat de parafan schoongemaakt te hebben.

Dank jullie wel!

medervee

Geplaatst door medervee (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (275) PRO, 3 jaar geleden

Onder de vloerbedekking onder de bestuurdersstoel zit een grote stekker , die is meestal bij water op de genoemde plek de klos.
Gebruik de zoekfunctie en anders op you tube voor info.

    Dank! Was al bang dat wat ik.vond niet 'dé' kabel was...zit nog cd wisselaar onder dus lastig bijkomen vrees ik. Misschien stoel er.makkelijk uit te halen. Lees steeds 4 torx losdraaien en dat zijn dan waarschijnlijk.de torxen in de rails. Morgen maar eens proberen. Op yputube vind ik vanalles maar niets over de kabel of verwijderen bestuurdersstoel...maar zal eens wat proberen. En dan kijken of ik wat moet solderen of vervangen...dank! - medervee (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.