Renault Espace: kachel aanjager slaat aan na afzetten contact

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2 dCi

afgelopen week aangekomen op de camping na 150 km met de caravan getrokken te hebben. Ik zette eerst de airco van mijn espace 2.2 dCi uit en laat daarna de motor nog 1 minuut stationair lopen om de turbo te koelen. Toen ik het contact afzette en de sleutel eruit trok begon opeens de kachelventilator te blazen. Tevens gaf de radio display OFF aan en bleef ook de klok en te de buitentemperatuur zichtbaar. De auto was met de AB niet meer op slot te zetten. Ik heb daarop de accu kabel er maar af gehaald in de hoop de boel te kunnen resetten. Helaas.... De ANWB erbij gehaald en vonden het ook uiterst merkwaardig. Maar ja het is Renalult en het is electronica.
Uiteindelijk heeft de beste ANWB´er de zekering van de airco eruit gewipt (na veel zoeken) en de aanjager stopte en ik kon de auto ook afsluiten.
het was mar een tijdelijk oplossing maar kon de auto in ieder geval afsluiten. Dinsdag 1 mei dan maar naar de dealer. Zekering erin en, je raadt het al, geen probleem meer (en ook gedurende de gehele vakantie niet meer gehad.) Vandaag (4 mei) naar huis gekomen onderweg bij een pomp gestopt. Het zelfde probleem. Sleutel op 0 en de aanjager gaat weer als een bezetene tekeer. Na de stop verder naar huis gereden en 10 minuten (zoals het eigenlijk hoort) van tevoren de airco uitgeschakeld. Nu na uitschakelen contact geen probleem..... Iemand enig idee waar ik dit moet zoeken???

sjoko

Geplaatst door sjoko (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Pallab (0) PRO, 16 jaar geleden

stekker doos ff checken.. Aangezien het met de caravan erin is geslopen ken het zijn dat ie je op een verkeerd spoor zet..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.