Renault Laguna: Kachel word niet warm.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Ik heb een probleem met de kachel in de auto, deze word namelijk niet warm.

Ik heb inmiddels het koelvloeistof systeem gereinigd(doorgeblazen) en het koelvloeistof is tot twee maal toe vervangen.

De thermostaat is inmiddels ook vervangen, en de koelvloeistof leidingen zijn een aantal keren ontlucht.

De koelvloeistof was overigens aardig bruin voor vervanging.

Hoeveel ontluchting nippels zitten eigenlijk in de koelvloeistof leiding?(kan er maar één vinden).

De auto is inmiddels bij twee garages geweest en probleem is nog niet verholpen.

Wie weet er een oplossing voor dit probleem?

roodwit

Geplaatst door roodwit (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Vermoedelijk kachelradiateur verstopt. Komt veel voor bij de Laguna. De bruine koelvloeistof wijst ook al in die richting.

Ed Ang (0), 13 jaar geleden

Ervanuitgaande dat de ontluchting is geslaagd, is er maar 1 mogelijkheid voor: de kachelradiateur. Deze zit achter de radio en je kan erbij via de bestuurderskant. De prijs voor een nieuwe kachelradiateur is ca 60 Euro. Er zijn 2 types: van Behr en van Valeo. Welke jij moet hebben, weet ik niet. Het verschil tussen deze 2 types is de lengte van de pijpen aan de kachelradiateur.
Overigens, ik begrijp niet helemaal waarom de thermostaat is vervangen. Als de thermostaat al de boosdoener zou zijn, zou dat enkel kunnen als de thermostaat open blijft staan waardoor er geen warmte opgebouwd kan worden. Dit ziet je dan terug in je motortemperatuur: die blijft te (te) laag. Tenzij dit bij jou daadwerkelijk het geval was.

Loning (0), 13 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met mijn Megane Scenic van 1998. Net bij een garage geweest, waar het koelsysteem is gespoeld met een reinigingsmiddel van Wynss. Het systeem is ontlucht. De motortemperatuur lijkt wel wat hoger, maar de kachel wordt nog steeds niet warm. Waarschijnlijk dus ook de kachelradiateur defect?

Ed Ang (0), 13 jaar geleden

Daar mag je wel aan denken ja... de kachelradiateur heeft van binnen zodanig veel rotzooi, dat de warmte niet meer fatsoenlijk afgegeven kan worden. Een reinigingsmiddel gaat dan niet meer helpen.

Loning (0), 13 jaar geleden

Inmiddels een nieuwe kachelradiateur besteld bij Auto Cool Utrecht, kenteken opgegeven en gezegd dat het om een Valeo ging, maar helaas de verkeerde gekregen!!
Schiet niet op zo! Ik denk dat ik morgen maar even naar Utrecht rijd om het om te ruilen voor de goede, anders duurt het allemaal nog veel langer!

Loning (0), 13 jaar geleden

Vandaag gelukkig de goede kachelradiateur ontvangen en die is inmiddels ook ingebouwd. Weer een lekkere warme auto!!

roodwit (0), 11 jaar geleden

Ik Heb de kachelradiator vervangen en het probleem is verholpen.

Bedankt voor alle tips en aangebrachte oplossingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.