Renault Laguna: Laguna 1997 climate >> aanjager/blower probleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

mijn vader rijdt een Laguna uit 1997 met climatronic. sinds een paar dagen werkt de aanjager niet meer. het begon met af en toe niet functioneren maar nu werkt hij sinds gisteren helemaal niet meer. de climatronic unit lijkt wel gewoon te werken. alle functies zijn goed. het display laat ook zien dat de blaasstand omhoog en naar beneden gaat als je de toetsen ervoor gebruikt. overige functies werken ook allemaal.

zekering is goed, relaiszekeringen ook. wie o wie heeft het antwoord?

r03l0f5

Geplaatst door r03l0f5 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

martinth45 (0), 13 jaar geleden

hallo sander
aan de bijrijders kant bij de voet onder de bekleding zit de aanjager vermoedelijk is de stekker een groote blok maakt slecht kontakt beweg hier maar mee en je zult merken dat hij gaat draaien.

ik had het zelfde probleem vorig jaar

r03l0f5 (0), 13 jaar geleden

he Martin,

bedankt voor je snelle reactie. ik zal morgen eens even kijken of dit ook bij mijn vader het probleem is. hopelijk is het net als bij jou 'zo simpel'!

Ed Ang (0), 13 jaar geleden

De stekker zelf kan het zijn, door corrosie of wegsmelten. Wat je zou kunnen doen, is de stekker afknippen en op de sloop een andere halen en verbinden. Maar er is een andere oplossing: de afzonderlijke stekkertjes in het stekkerblokje eruit halen, een voor een goed schoonmaken, met een tang wat strakker samendrukken en terugmonteren in het stekkerblokje of de losse stekkertjes geisoleerd een voor een rechtstreeks op de aanjager pluggen. Dit laatste werkte voor mij het beste.

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Het kan ook nog zijn dat de koolborstels inmiddels versleten zijn.....

Ed Ang (0), 13 jaar geleden

Die kans is veel minder groot dan het stekkerprobleem. Toch eerst de stekker controleren, da's het goedkoopste.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.