Renault Clio: kachel wordt niet echt warm

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Na het vervangen van de koppakking wordt de auto niet echt warm van binnen. na ca 20 minuten rijden voelk ik wel enigzins warme lucht maar als ik de aanjager aanzet
wordt deze al weer kouder. Ik heb de dop van het expansievat eraf gedraait. ( liep niet over en blies niet af ) en daar met mijn vinger gevoeld. Ik vond het water wel enigzins heet
maar niet zo dat ik hem er meteen uit trok omdat het zo heet was
verder een vraag over de koppakking , moet deze nog worden nagetrokken ( heb ik vergeten te vragen)

toon54

Geplaatst door toon54 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de motor ook al niet warm wordt zal de thermostaat wel open staan.

toon54 (0), 14 jaar geleden

Thermostaat vervangen , auto wordt nu warm van binnen. mag van mij een beetje meer zijn maar alla. Nu nog een andere domme vraag. Op de radiateur links voor zit een kraantje. ik dacht om te ontluchten. hij staat nu van boven naar onder . dicht dacht ik maar als ik hem van rechts naar links draai gebeurt er niets. ook zitten er geen ontluchtingsnippels op de kachelslangen. wie wijst mij een klein beetje de weg.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Anton

Heb je er eventueel een foto van ?

hodejong (0) PRO, 14 jaar geleden

Veel voorkomend euvel: kachelradiateur verstopt, heb er inmiddels diverse vervangen.
Voor de prijs van het radiateurtje hoef je het niet te laten ( nog geen 50 euro ) wel moet het hele dashboard gedemonteerd en gemonteerd worden, c.a. 6 uur werk.

toon54 (0), 14 jaar geleden

volgens mijn dochter heeft hij het altijd goed gedaan . toch een fotootje van het kraantje graag jullie mening hoe deze moet staan en of er wat uit dient te komen.
verder graag jullie mening over de achteruitverwarming. Schakelaar werkt en lampje op dashbord brand. relais hoor je tikken. Ik meet echter achter op de twee draden ca 4.8 volt. Ik dacht dat dit 12 volt diende te zijn. als ik ze aansluit meet ik niets meer.

zo blijven we maar aan de gang voor dochterlief

hodejong (0) PRO, 14 jaar geleden

Ander veelvoorkomend probleem.
De massa voor de AUR verwarming wordt verzordg via de stekker op het rechterachterlicht meestal in combinatie met een defect remlicht R.A.
Achterlicht demonteren, alles goed schoonmaken en extra massa draden trekken ( er zit een centraal massapunt achter het R. achterlicht.

hodejong (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoe is het allemaal afgelopen ?

toon54 (0), 14 jaar geleden

Auto gisteren naar heerlen gebracht. loopt als een tierelier. helaas wordt kachel niet echt warm maar kan hem nu niet doorspoelen. Slangen naar en van kachel staan mooi op temperatuur achterrruit werkt weer. tot voor zover . bedankt voor jullie reacties

Toverstaf11661 (0), 14 jaar geleden

Bekijk het volgende filmpje als je de kachelradiateur wilt reinigen zonder hem te hoeven demonteren:
http://www.youtube.com/watch?v=mMp82zLVx...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.