Renault Clio: wat is er toch met mn auto???

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: ?

pfff waar beginnen??maar bij het begin, en dan hoop ik op een mening van jullie kant,wie weet hebben jullie een !

ik heb een jaar terug een renault chipie gekocht,eerste autootje dus super trots!maar na 10 minuten te hebben gereden was de trots al weg! hij begon bij het linker wiel een lawaai te maken ,echt heel eng en niet normaal, het was een geluid wat leek alsof ik over een witte lijn reed van de weg!maar dat 100 keer zo erg. het stuur trilde iets het geluid bleef aanhouden dus ben gestopt en de garage heeft hem opgehaald/gesleept...zag niets eraan alleen de hoes van de aandrijfas was stuk dus heb ik meteen laten vervangen,dat was het vast! dus daar vertrouw je op als leek...dus 200 kilometer verder gereden en inderdaad geen geluid,totdat ik weer even de stad in wou, weer het geluid! meteen naar de renault garage gereden en de ramp is steeds,elke keer horen hun het niet want het geluid is niet continu! was het maar zo want dan hoorde hun het ook! maar de renault dealer wist het!!100 procent de aandrijfas! dus vervangen ala 300 euro!ik blij de auto was nu echt gemaakt...maar inderdaad dat dacht ik! nu na een half jaar later , en 700 kilometer verder ?(ik rij erg weinig ermee) weer het geluid maar nu samen met een vriendin! ze schrok zich kapot , als we gas gaven werd het geluid heftiger en het was echt een luid geluid en weer de linker kant ,de aandrijfas is het dus niet want die is vervangen (blijkbaar voor niets )maar weer het stuur wat trillend(niet veel maar je voelde wel iets) en echt als je gas gaf werd het geluid heftiger! neer gezet , maar tja we moesten toch naar huis,dus weer 15 kilometer naar huis gereden en wat denk je ! het geluid was weer weg! wie herkend dit ,wat is dit ..de garage ziet niets ,tja hoe moet ik het dan weten hij moet over een week te keuren ,ben benieuwd of ze dan wat zien en anders gaat hij echt de deur uit rij er wel met 3 kinderen in! ik baal...

het lijkt net of er iets aansleept, zo een geluid maakt het zeg maar, beter kan ik het niet omschrijven, geef ik gaf hoor je het meer en het geluid komt meestal als de motor warm is (na 20 min) en ook niet altijd...het is dus nit continu, maar is het er dan ben je niet blij :P

shirley11111

Geplaatst door shirley11111 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

28 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Shirley

Om meteen een een correct antwoord te geven word lastig, zeker met geluiden, je zou het moeten horen of moeten meemaken..

Je zegt dat ze de aandrijfas vervangen hebben, maar was dit een nieuwe ?

Het geluid kan ook van de homokineet afkomen, meestal de wielzijde, die zit dus aan de aandrijfas vast, en sneuvelt meestal als er troep in komt of droog loopt, vaak door een kapotte aandrijfashoes.

Een wiellager lijkt me hier uitgesloten, maar zou het geluid zeker laten beoordelen bij een garage of iemand die er verstand van heeft..

Zomaar onderdelen op de gok vervangen werkt ook niet, maar als hij net op het moment dat hij in de garage staat niks geks doet, is een juiste diagnose lastig te stellen.

Gr Stefan

shirley11111 (0), 14 jaar geleden

voor 300 euro mag ik hopen dat hij nieuw was ja ;) ja ik ga ervan uit dat het een nieuwe was...hij zat nog in het karton

shirley11111 (0), 14 jaar geleden

o ja en klopt diagnose stellen zonder geluid is ook moeilijk, hij owrd volgende week gekeurd. ik hou mn hart vast :P en mn poromonee nog meer pff denk dat dit een dure grap gaat worden ,er moet deze keer veel aan gebeuren....

*distrubutieriem
*ruitenwissers hebben 1 stand (gaan alleen heel snel en stoppen niet meer)
* er zijn lichtjes stuk in mn dashboard
* kleine beurt en apk
* mn voorste koplamp zit helemaal los, het rubber is stuk
* mn antenne op het dak lekt ....
en dan het geluid in het voorwiel...

ik blijft erbij het lijkt alsof het ergens aanloopt ....maar ja we zullen zien ....ik hou jullie op de hoogte incl wat ik kwijt ben voor alles :P

sjaak10918 (0) PRO, 14 jaar geleden

zou de auto laten keuren en aan de hand van de lijst die daaruit komt een kostenopgave te laten maken. Kun je beslissen of je de auto laat repareren of dat je een ander aanschaf. Succes

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Een positief ding, probleem met de ruitenwisser wordt waarschijnlijk door een defect zekering veroorzaakt van interval van de ruitenwisser. Voor de rest, succes.

shirley11111 (0), 14 jaar geleden

nou hier weer een update...iemand van de garage kwam hier even testen (proefrit maken) om te kijken of hij ook het geluid hoorde...hij heeft 10 kilometer er mee gereden maar de auto maakte geen geluid grrrrr vaak hoor je het geluid ook als je er even een tijdje mee rijd a 120 ..maar dus niet altijd...hij heeft hem toch even op de brug gezet om even te kijken of hij toch wat kon zien of dat er speling in zat....hij kon niets zien, gatver....maandag word hij dus gekeurd...wedden dat ze niets kunnen vinden bah ik ben echt niet in mn hum,bah

AS1 (105), 14 jaar geleden

als het weer gebeurt, kijk dan of het weggaat als je licht remt. Het kan een slepend remblokje zijn. Dat kan heel veel lawaai geven.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

lijkt op te weinig vet in de aandrijfas hoezen waardoor deze drooglopen en herrie gaan maken bij een langere rit,hierdoor wordt het aanwezige vet naar buiten geslingerd en loopt de as droog.
laat er eens wat vet bij doen en kijk het dan eens aan

shirley11111 (0), 14 jaar geleden

hier een update~~~~ ik kan wel janken!!!!!!! auto heeft nieuwe distrubutie riem, nieuw koplamp en bougies en oliefilters/luchtfilters nieuw erin gekregen! geluid konden ze niet vinden en ze zagen niets aan de wielen enz...vandaag gereden naar groningen ongeveer 30 kilometer en het geluid kwam weer incl een versnellingspook die lekker begon te trillen en weer aan de linkerkant van mn wiel een geluid wat niet te omschrijfen is (aanslepend)...niemand ziet of weet wat ..gatver....als iemand hier dus ideeen heb wat het kan zijn graag!!!! de garage ziet gewoon niets zeggen ze

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat de versnellingsbak zelf eens nakijken, je hebt het namelijk over een trillende versnellingspook.

Willem

shirley11111 (0), 14 jaar geleden

weer ff update!!! iemand is met me meegereden en denkt de wiellager! we gaan het proberen! hij zij al ik denk je wiellager maar kon het niet met zekerheid zeggen, hij vond het geluid ook raar!!!het kwam weer aan de linkerkant bij het wiel vandaan..iets anders zou hij niet weten!!de wiellager gaat dus nu vervangen worden en we zullen zien of dat het geluid weg is...toen het geluid er was parkeerde we even...er zat niet echt spelling in ...wel was het wiel bij de remmen bloed heet!! de andere kant was gewoon warm...als ik het zo goed uit leg ;)

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Als de lager speling geeft merk je dit vooral bij gas geven en los laten, in je stuur voel je dan geklop, het voelt iets anders dan slecht gebalanceerde banden. Dit voel je niet met blote hand als je het wiel beweegd daarvoor heb je gewoon niet genoeg kracht. En je omschrijft als of je over de witte lijn rijd, zo voelt een lager met speling idd.

Heino4267 (215), 14 jaar geleden

Een gloeiend heet gelopen wiel is in elk geval een belangrijke aanwijzing voor waar het euvel zit. De wiellagers zou inderdaad kunnen, maar ook een rem die blijft hangen.

stofwolkjr (0), 14 jaar geleden

Het schijnt een kwaal te zijn van de Clio. Het verhaal met de rare geluiden heb ik momenteel ook met mijn clio, (eerder deze dag ook op deze site gezet).
Ik denk dat door het aanhoudend zout strooien er troep tussen de hoezen komen en daardoor de aandrijfassen een aanslepend geluid krijgen.
De evt oplossing die bij jouw werd genoemd om er eerst maar eens nieuw vet in te doen zou moeten helpen.
Bij een versleten aandrijfas moet er volgens mij meer gebeuren.
Een kapote wiellager is meer een continu gonzend geluid.

De hete wielen is een gevolg van vastzittende remklauwen. Dit wordt namelijk ook veroorzaakt door het vele zout op de weg. De remmen heb ik namelijk vorige week helemaal gedemonteerd en gangbaar gemaakt. Deze zaten door het vuil ook muurvast.
Als je de auto op de krik zet moet het voorwiel wel rond kunnen draaien maar de remblokjes zorgen er altijd voor dat deze een aanslepend geluid maken.

Treb (0), 14 jaar geleden

Door dat hete wiel moet het nu voor de garage langzamerhand toch wel een keer duidelijk worden, anders zou ik maar es naar een andere gaan.
Groet,
Bert

shirley11111 (0), 14 jaar geleden

al 3 garages gehad ;) nu dus een hobbyist die me helpt!..wat denk jij dan treb???volgende week word de wiellager vervangen...zit het geluid er dan nog...kijken we maar weer verder :S

Treb (0), 14 jaar geleden

Een heet wiel? -Dan denk je in eerste instantie aan een vastzittende remklauw of -blok.
In combinatie met dat geluid? - Misschien een losliggende remvoering. Maar iemand met een beetje kennis van zaken heeft dit snel geconstateerd, dus misschien een lager.
Voel je niets in je stuur?
Groet,
Bert

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

[quote=stofwolkjr]Een kapote wiellager is meer een continu gonzend geluid.[/quote]
Dat is als het loop vlak beschadigd is, maar als de lager gewoon slijt en daardoor speling vertoont hoor je bijna niks van de lager. Pas als je vervangd denk je ook kan die ook zo stil zijn.

shirley11111 (0), 14 jaar geleden

ik voel zeker mn stuur trillen!!! het zit ook echt in het linker wiel,dat hoor je wel...het geluid lijkt alsof er iets aanslijt!

Heino4267 (215), 14 jaar geleden

Trillen zoals "het wordt bijna uit mijn handen getrokken" (dus de auto trekt één kant op) of zoals "ik voel trillingen in mijn stuur"?

shirley11111 (0), 14 jaar geleden

nee ligt trillen het word zeker niet uit mn hand getrokken!!! en met gas geven maakt hij meer geluid...sta ik stil is het geluid ook weg! het sleept ergens aan! alleen de vraag is wat :) we beginnen met de wiellager...

Treb (0), 14 jaar geleden

En?
Is het geluid er nog? Is de trilling weg?
Groet,
Bert

shirley11111 (0), 14 jaar geleden

auto is vandaag terug, we gaan een grote rit met de auto even maken om te kijken of het geluid weg is..alleen...hij zij tegen mij dat hij de remblokken ook meteen heeft schoongemaakt enz, het enigste wat er nu is..de remmen hoor je nu...hij zegt kan geen kwaad...je hoort het licht..vraag me af of het echt geen kwaad kan maar hij zal het wel weten....

shirley11111 (0), 14 jaar geleden

update!!!!! update!!!!! update!!!!!

nou het geluid zit er nu dus nog steeds!, na een half uur snelweg rijden begon het weer! zelfde geluid en vooral als je het gas los liet ...ook in versnelling 5 begon de pook te trillen!!! 14 april ga ik naar de erkende garage voor renault!!heb eerder geen geld. het is dus niet de wiellager, niet de aandrijf as, ook is het wiel eraf geweest en is het helemaal schoongemaakt dus geen troep er tussen!

moederloos word je ervan.

johan466 (0), 14 jaar geleden

en als heyt geluid er in zit en je drukt de rem licht in gaat het geluid dan ook weg.
anders zou ik het in een vast zittende remzuigerzoeken 1 keer megemaakt met een clio maar die trilde niet trok naar 1 kant en had een sleepend piepend geluid.
succes er mee

Treb (0), 14 jaar geleden

En de oorzaak van dat hete wiel? Is dat ook niet gevonden?

AS1 (105), 14 jaar geleden

[quote=johan466]en als heyt geluid er in zit en je drukt de rem licht in gaat het geluid dan ook weg.[/quote]
ja, dat heb ik ook al gevraagd. Ik heb namelijk hetzelfde ooit meegemaakt. Uiteindelijk heb ik het weten te traceren naar teveel ruimte in de bronzen lagerbussen van de remklauwsteun waar de geleidebouten in bewegen.
Daardoor komt de klauw wat scheef te hangen en kan een remblokje gedeeltelijk aan gaan lopen.
De oplossing was dus de remklauwsteun vervangen.

shirley11111 (0), 14 jaar geleden

nop heet wiel is nog niets aan gevonden, dus misschien is dat wel over, geen idee??? ook als ik rem weet ik niet of het geluid weg is...nog niet geprobeerd eerlijk gezegt...maar hij trekt niets!!! het stuur daar trilt het wel in!!!! het geluid zou ook bij de pendalen vandaan kunnen komen....in iedergeval....die kant...het geluid is opgenomen op de mobiel en het is echt zeer duidelijk te horen!!!dus zal ik meenemen naar de garage! de anwb kwam er gister ook aan te pas en heeft wat gekeken , wist ook niet wat het was , heeft even 6 kilometer er mee gereden en weer kwam het geluid niet, het lijkt wel alsof de duvel ermee speelt. hij dacht nog aan de homokieet, omdat de wiellager al was vervangen en de aandrijfas....wat hij wel raar vond , dat mn aandrijfas wat roest op zat en dat scheen niet te mogen na 7 mnd...tja geen idee???mag dat???kan dat??? auto staat aldoor stil!heb nog geen 200 kilometer er meer meegereden sinds dien, ben zo bang!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.