Renault Grand Scénic 2004: kachelpijpen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4R Z7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Hoi, ik zit met mn handen in mn haar. 1 van mijn kachelpijpen is aangetast en kapot en dit is precies bij het tussenschot. Binnenkant ligt al helemaal open en heb nu het vermoeden dat het hele kachelunit eruit moet. iemand enig idee of dat inderdaad zo is of is er een makkelijkere manier??

groet,
groovy m

Groovy M

Geplaatst door Groovy M (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

Hele dashbord er uit en dan het kachelhuis er uit , kijk anders eens op you tube dan heb je een beeld.

    er is niks te vinden op youtube. kachelhuis zit vast met aircoslangen als ik me niet vergis? - Groovy M (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

Die moet inderdaad ook eerst leeg gemaakt worden door een gecertificeerd persoon, je mag het koudemiddel niet zo weg laten lopen en los draaien van de leidingen is zeer gevaarlijk , brandwonden en andere narigheid is geen uitzondering.

    Bedankt voor je snelle reacties en de goede info. ik hoef niet meer verder te klungelen nu haha - Groovy M (0), 2 jaar geleden

Groovy M (0), 2 jaar geleden

Het is me uiteindelijk gelukt.

Koppeling en gas pedaal verwijderen en dan zit er ergens diep een schroefje die een klepje vasthoud voor de kachelpijpen.

Ik heb zelf een endoscoop gekocht om alles goed te zien. Daarna kan je in principe de pijpen vervangen.

I

    Kachelhuis kan dus gewoon blijven zitten - Groovy M (0), 2 jaar geleden

kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

Mooi dat het gelukt is .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.