Renault Grand Scénic 2004: kachelpijpen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4R Z7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Hoi, ik zit met mn handen in mn haar. 1 van mijn kachelpijpen is aangetast en kapot en dit is precies bij het tussenschot. Binnenkant ligt al helemaal open en heb nu het vermoeden dat het hele kachelunit eruit moet. iemand enig idee of dat inderdaad zo is of is er een makkelijkere manier??

groet,
groovy m

Groovy M

Geplaatst door Groovy M , lid sinds 7 maanden geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Hele dashbord er uit en dan het kachelhuis er uit , kijk anders eens op you tube dan heb je een beeld.

    er is niks te vinden op youtube. kachelhuis zit vast met aircoslangen als ik me niet vergis? - Groovy M, 7 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Die moet inderdaad ook eerst leeg gemaakt worden door een gecertificeerd persoon, je mag het koudemiddel niet zo weg laten lopen en los draaien van de leidingen is zeer gevaarlijk , brandwonden en andere narigheid is geen uitzondering.

    Bedankt voor je snelle reacties en de goede info. ik hoef niet meer verder te klungelen nu haha - Groovy M, 7 maanden geleden

Groovy M, 7 maanden geleden

Het is me uiteindelijk gelukt.

Koppeling en gas pedaal verwijderen en dan zit er ergens diep een schroefje die een klepje vasthoud voor de kachelpijpen.

Ik heb zelf een endoscoop gekocht om alles goed te zien. Daarna kan je in principe de pijpen vervangen.

I

    Kachelhuis kan dus gewoon blijven zitten - Groovy M, 7 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Mooi dat het gelukt is .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Grand Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.