Renault Scenic: kachelventilator weerstand vervangen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

De kachelventilator werkt alleen nog in stand 4. Hoogstwaarschijnlijk de weerstand kapot. Nu heb ik reeds gelezen dat de weerstand onder het bovenste deel van het dashboard is verstopt. Hoe krijg ik dit deel los.
Ik heb al een keer gekeken, maar ik kan maar weinig schroefjes vinden alleen bij de speakers. Wie weet hoe dit los gaat?.
Overigens is de ventilator in de zomer al een keer uitgevallen. Iemand van de anwb heeft hem toen weer aan de gang gekregen. Er bleek toen vet of olie bij de koolborsteltjes te zijn gekomen. Na een schoonmaak werkte hij weer. Kan dit verband houden met de kapotte weerstand nu?.

Geurts01

Geplaatst door Geurts01 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Speakerkappen weg en daar zit 1 parker onder. Deze er uit. Dan 'n klap met de hand aan de onderkant van de rand geven en het hele geval komt er uit.

Gr.

Geurts01 (0), 17 jaar geleden

Petje 57 bedankt. Nieuwe weerstand geplaats en hij werkt weer perfect.
Was overigens wel een heel gehannes met de luchtpijp die ik haast niet aan de kant kreeg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.