Renault Scenic: Keycard

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Sinds enkele dagen heb ik een probleem met de Kaycard van mijn Renault Scenic (2006). Ik kan met de kaart de auto openen (en sluiten), maar als ik de kaart in de gleuf doe en op de startknop druk, dan staat er op het display "kaart niet herkend" en de motor start niet.

De tweede sleutel doet het overigens prima, dus het lijkt me dat het probleem in de kaart zit en niet in de auto. De batterij kan volgens mij ook niet het probleem zijn, want ik kan de auto wel openen en sluiten en volgens het boekje zou ik ook een waarschuwing gehad moeten hebben als de batterij bijna leeg was.

Wat gegoogeld leert mij dat er veel problemen met de Renault keycards zijn, maar dit gaat er dan altijd over dat de knopjes voor het openen en afsluiten het niet meer doen. Ik heb geen topic kunnen vinden dat exact mijn probleem beschrijft. Ik heb uit die topics wel vernomen dat Renault heftige prijzen vraagt voor een nieuwe kaart, dus ik hoop dat iemand weet of ik mijn kaart nog kan "fixen".

Zoals al wellicht uit mijn beschrijving blijkt, gaat het om de keycard die je in een gleuf in de auto moet steken, dus niet de handsfree variant die je in de broekzak kan houden. Alvast bedankt voor de reactie.

jimi01

Geplaatst door jimi01 , lid sinds 10 jaar geleden

4 Reacties

Heino4267, 7 jaar geleden

Je kaart wordt niet goed herkend door de auto. Dit heeft niets te maken met de batterij in de keycard(die is voor op afstand openen en sluiten van de deuren) en ook niet met de kaartlezer (anders zou je tweede keycard het niet goed doen).
De dealer kan live uitlezen wat je "defecte" card nog antwoordt in de kaartlezer. Als dat niet goed is, moet je een nieuwe keycard kopen en laten aanmelden op jouw auto. Tweedehands keycard gaat niet werken. Op internet vind je goedkopere (complete, nieuwe) keycard leveranciers die ook je nieuwe card kunnen inlezen op je auto. Bij het inlezen moet je trouwens beide keycards "uiteindelijk goede" bij je hebben. Als je op safe wil gaan doe je alles via de Renault dealer.

teunissen, 7 jaar geleden

Kijk eens hier op www.carkeys.nl en bel die man maar eens.

teunissen, 7 jaar geleden

is het nu gelukt?

check

Beste antwoord, geplaatst door jimi01, 7 jaar geleden

Probleem opgelost, kaart besteld op carkeys.nl. Volgens de Renault dealer moest de module vervangen worden, maar het was uiteindelijk de kaart. Heren hartelijk dank voor alles.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.