Renault Grand Scenic: ruitenwissers werken niet meer na loshalen ivm reinigen waterafv

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: dci130

Ik heb gisteren na de hevige regenval van de laatste dagen natte voetne gekregen. Om de afvoerkanalen te kunnen reinigen heb ik de ruitenwissermotortjes moeten uitbouwen. na alles teruggezet te hebben, gaan de wissers niet meer aan.

Waar zit de zekering voor de ruitenwissers voor? dealer zegt dat ze het niet weten omdat deze nooit kapot gaan.

Verder staan de opbergbakken onder de voeten vol water. Hoe krijg ik dit het beste droog? volledig uitbouwen van het interieur gaat me iets te ver.

EvT

Geplaatst door EvT (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

EvT (0), 8 jaar geleden

ruitenwissers werken weer. De zekering heb ik niet kunnen vinden, maar na steviger aandrukken van de stekkers functioneert het weer. stom, maar soms is de oplossing simpel.

nu nog de auto droog zien te krijgen...

r.alting (0), 8 jaar geleden

Heb ik gehad aan de bestuurders kant. Als ik jou was zou ik de hele vloerbedekking los halen want bij mij stond de hele vloer blank.
Dit lag bij mij aan een verstopte afvoer van de airco.
Bij mijn Megane Grand tour zit hij boven de uitlaat en ter hoogte van het middenconsole en er zit nog een hitteschild tussen.
Maar bij jou lag het waarschijnlijk aan verstopte regenwaterafvoer.

sgm (0), 8 jaar geleden

Voor het drogen zou ik gewoon droogkorrels gebruiken en een flinke vochtvreter in de auto zetten. Verder natuurlijk zo veel mogelijk in het zonnetje zetten met ramen of deuren open zodat de auto lekker doorlucht.
De droogkorrels strooi je gewoon in de bakken en onder de matten. De eerste dagen waarschijnlijk vaak verversen. Daarna steeds minder hopelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.