Renault Megane: Kilometerteller probleem

Bouwjaar: 1998

Hallo kenners,

In mij renault megane cabrio heb ik een probleem met de snelheids meter. Deze doet helemaal niets meer. Tevens een melding van een storing op het dashbord.

Nu heb ik de kabels (grijs en wit) vanaf de sensor naar de stekker in het relais kastje gemeten die zijn goed , en de kabels vanaf de tellerunit naar diezelfde stekker en die zijn ook goed.

Nu begrijp ik dat de sensor veelal het probleem veroorzaakt , kan ik aan deze sensor iets meten ? en kan ik deze er zelf uithalen en vervangen door een nieuwe ?

Bijvoorbaad dank voor jullie hulp

M.V.G

Robin10114

Geplaatst door Robin10114 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Opnameelement km teller in de bak vernieuwen inderdaad.

Robin10114 (0), 18 jaar geleden

Probleem is na een klein uurtje zoeken opgelost.
Allereerst had ik onjuistje informatie en zat de bekabeling naar de meter van de toerenteller te meten (weet nu iig dat die goed is).
Alsnog de kabels naar de snelheidsmeter gemeten en wat bleek , slechte massa. En de vorrige eigenaar heeft er een zekering uitgetrokken in het relaiskastje. (de meest linker zekering voor je relais) na deze te hebben vervangen en het massa punt iets te hebben schoongemaakt en opnieuw vastgezet is de teller weer geheel in orde.

M.V.G

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.