Renault Overig 2007: Koelsysteem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500

Problemem met koeling.
Het is begonnen anderhalf jaar geleden begin winter. Plots kwam er geen warme lucht meer uit de verwarming, na een paar kilometer verder te rijden was alles weer normaal. Gedurende de winter is dit nog een aantal keren voorgekomen. Gedurende de rest van het jaar geen problemen gehad ook geen verlies van koelmiddel. Afgelopen winter is het weer begonnen, maar begon de verwarming niet meer vanzelf te werken, maar moest ik elke keer het systeem ontluchten, op thermostaathuis. Alles bleef goed werken totdat ik de volgende dag de motor weer starten, weer ontluchten en zo verder. Hierna het hele systeem opnieuw gevuld met nieuwe koelvloeistof en de zaak ontlucht bij thermostaat en op de kachelslang. Een paar weken was alles ok daarna weer koude lucht uit verwarming en begon de temperatuur op te lopen waarna deze plots terugviel en de verwarming weer warme lucht gaf. Een dag later 20 kilometer zonder problemen, maar tijdens het wachten voor een stoplicht weer koude lucht en temperatuur motor ging weer omhoog, even daarna ging alles weer normaal en heb elke keer bij stationair draaien het toerental net boven de 1000 gehouden en zo een uur door de stad gereden zonder problemen. Thuisgekomen de motor gewoon stationair laten draaien en jawel het ging weer fout, maar nu kwam er ook koelvloeistof uit het expansievat. De zaak af laten koelen ontluchten en bijgevuld. De volgende dag een test op CO2 in koelsysteem gedaan. De testvloeistof ging van blauw naar groen en een paar minuten later was het weer blauw. Volgens de instructies zou geel duiden op een lekke koppakking. Wat is er in hemelsnaam met die kar van mij aan de hand ?

erikdebever

Geplaatst door erikdebever , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

viper_ren PRO, 4 jaar geleden

Heb je de waterpomp al gecontroleerd?

erikdebever, 4 jaar geleden

Nog niet, ik weet ook niet hoe je die kan controleren, maar ik overweeg wel deze te vervangen, samen met de distributieriem daar is het zoiezo langzaam tijd voor.

Realboy, 6 maanden geleden

Koop een nieuwe auto,...🤗😆😆

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Overig of stel zelf een nieuwe vraag.