Renault 0: koelvloeistof

Bouwjaar: 2000

Heb eigenlijk geen probleem maar een vraag betreffende koelvloeistof. Renault gebruikt een koelvloeistof van het type D. ( eigen koelvloeistof Renault) Volgens de dealer mag deze niet gemengt worden met andere koelvloeistof. Ikzelf vind dit een vreemd verhaal maar het zou kunnen. Deze zou dan gaan vlokken en verstoppingen veroorzaken. Wij gebruiken momenteel 3 soorten koelvloeistof. Eigenlijk zou ik graag nog maar 1 soort gebruiken en wel agip long life -38. alu protect. Heeft iemand hier ervaring mee als mijn deze mengt met die van Renault ( type D van Renault is groen/ agip longlife is rood).

jan4911

Geplaatst door jan4911 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

De student (0), 13 jaar geleden

Hermacool,hermagel.Er zijn 4 kleuren;paars,geel,groen,blauw

jan4911 (0) PRO, 13 jaar geleden

vind het erg mooie kleuren student maar het gaat er mij om hoe de koelvloeistoffen met elkaar reageren en de kleur zal mij... wezen. Zou een koelmiddel als dat van jou als professioneel ook nooit willen en durven gebruiken.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

fabrikanten voegen er een kleurtje aan toe om te voorkomen dat je alles door mekaar ment, wat er in zit, moet er ook weer in. niet mengen. wil je toch andere koelvloeistof er in, dan GRONDIG spoelen.


@student

rood is er ook

teunissen (0), 13 jaar geleden

één ding weet ik zeker , als je de verkeerde er in doet krijg je een behoorlijke bruine troep.
Bij de dealer verkopen ze spul wat je er in kunt doen en grondig mee kan spoelen.

vletter (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb ook altijd maar één soort gebruikt en nooit problemen gehad of gemerkt.Je weet per slot van rekening ook vaak niet wat er in zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.