Renault Scenic: Koelvloeistof weg?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allen.

ik ben in het bezit van een megane scenic uit 96. De kachel heeft het eigenlijk nooit goed gedaan, vorig jaar is de kachelradiator helemaal schoongespoeld en is de dop van het expansievat vervangen. Volgens de monteur zat er een verkeerde kleur dop op...?

Een tijd daarna kwam ik van de snelweg af zie ik opeens de termometer bijna helemaal boven in. Ik snel de kachel op warm gezet zodat ik in ieder geval thuis kan komen. Blijk er een termostaat defect te zijn. Deze laten vervangen en inderdaad auto is weer beter. Maar... ventilator slaat niet meer aan, alles ontlucht, niets. Nu valt het me op dat de auto koelvloeistof gebruikt. Systeem onder druk gehad, geen lekkage. Naar de Renault dealer, conclusie koppakking defect. Tussen 8 en 900 euro!!!

Ik zie geen witte rook uit de uitlaat. Is de conclusie van de dealer juist?

Bedankt alvast

beckersf

Geplaatst door beckersf (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

vervang 1rst de thermo schakelaar eens en zie of de fan weer aanslaat
dan kan je altijd nog kijken hoe t verbruik vd vloeistof is en besluiten een ander eens te laten kijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.