Renault Scenic: Sterke benzinelucht na starten

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ben benieuwd of iemand me kan helpen.

Mijn Scenic stinkt na het starten behoorlijk naar benzine. Locatie is ergens in de buurt van het dampabsorptievat onder de motor kap. Maar hij stinkt niet altijd. Is ook onafhankelijk van buitentemperatuur, volle of lege tank etc. de vacuumklp van dit systeem functioneert goed dus de afzuiging boven het vat is in orde.

Alleen als de auto nog warm is en een wat langere rit (10k) erop heeft zitten lijkt deze niet naar benzine te ruiken.

Weet iemand of dit absorptie vat defect kan zijn zodat deze ipv de dampen doorgeven naar de gasklep deze bij het starten naar buiten kan gooien (te snel verzadigd of zo)?

garage in Veldhoven gaf aan dat de benzineslangen defect zouden zijn maaaaar dan moet deze altijd stinken! Dit lijkt me dus eerder werk creeeren ipv oplossing geven.

Alle andere ideen meer dan welkom!!!

Groeten,
Hans

Hanzull

Geplaatst door Hanzull (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

controleer de aansluiting van de slangen op de injector gallerrij eens goed is een veel voorkomend probleem bij deze motor

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

en stinkt ie nog???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.