Renault Trafic: Komt niet op topsnelheid (trekt wel)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci 100

Bij mijn garage kunnen ze het niet vinden, alles nagemeten (zeggen ze) het hoort zo is het antwoord.

Het probleem:
De motor van mijn Trafic is vervangen en sindsdien is de wagen veel slomer geworden (maar trekt wel vreemd genoeg), voorheen kon ik met gemak 155-160km/h halen nu houd het op bij 135-140km/h en als ik de airco aanzet dan zakt ie terug naar 120km/h, niet echt normaal lijkt mij. In de laatse twee versnellingen (5 en 6) is de 'fut' er uit, tot een 120km/h lijkt ie redelijk te rijden. Als ik 'm helemaal op z'n staat trap dan haal ik 140km/h (voorheen 160km/h of meer).
Omdat mijn dealer zegt dat alles goed is willen ze me niet verder helpen. Omdat ik veel in DLD rijd is een kruissnelheid van 140km/h belangrijk en een beetje over als je in wilt halen, nu word inhalen een hagelijke onderneming. Tegenwind of een heuveltje heeft nu ook veel meer invloed op de snelheid (zakt gelijk terug).

Ik ben hier al een tijd meebezig en word er een beetje moedeloos van, het is niet meer de fijne bus die hij vroeger was.

Wie kan me helpen?

gr,
terp

terp

Geplaatst door terp (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Pallab (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat was de reden dat de motor vervangen is? en een nieuwe motor of ruil? Lekkere dealer is
het dan hun vinden het normaal dat de auto maar 140km/u max haalt?

terp (0), 18 jaar geleden

De turbo is defect geraakt (lager denk ik) en heeft toen in zeer korte tijd (bijna) alle olie door de uitlaat er uit gegooid.
Daarna is er een zuiger veer afgebroken (waarschijnlijk door olie te kort) Het is een ruilmotor.

Pallab (0) PRO, 18 jaar geleden

Luchtmassameter ken vaak de boel belazeren. Ik zou eerst deze laten uitwisselen is het simpelst..

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

[quote=terp]De turbo is defect geraakt (lager denk ik) en heeft toen in zeer korte tijd (bijna) alle olie door de uitlaat er uit gegooid.
Daarna is er een zuiger veer afgebroken (waarschijnlijk door olie te kort) Het is een ruilmotor.[/quote]
Zit er een katalysator onder,deze zou mu verstopt kunnen zijn door de overmatige olie die er via de uitlaat uit gegaan is.

Hans

terp (0), 18 jaar geleden

LMM en EGR (op dit moment zelf ff uitgeschakeld) heb ik al vervangen dit heeft een [i]zeer[/i] lichte verbetering opgeleverd. De auto voeld als van 'ik wil wel maar kan niet' na 140.000km in deze wagen weetje ongeveer wel hoe die voelt. De kat kan ik nog wel bekijken maar zou je dit dan alleen in het bovenste toeren gebied merken?

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Eigenlijk zou de motor dan ook niet goed moeten trekken maar ik gaf het aan als eventuele mogelijkheid die je misschien over het hoofd zag,

Hans

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Daar zit ik ook aan te denken; een dichtgeslibte kat. Dat de motor wel goed trekt komt waarschijnlijk omdat je normaal heel laag in toeren rijdt met een Trafic, op de snelweg kom je hoger in toeren.

terp (0), 18 jaar geleden

Tot een 3000rpm gaat het goed zeg maar. Maar in versnelling 1 t/m 4 heb ik ook geen probleem om 'm tegen de begrenzer aan te zetten (al gaat het in 4 wel trager).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.