Renault Laguna: koplampen + koplamsproeiers

Bouwjaar: 2001

ik wil mijn koplampen demonteren om de huidige xenon verlichting te verwijderen maar ik krijg de koplampen niet helemaal van zijn plaats ; kan het zijn dat ik de bumper er af moet halen om de koplampen te kunnen verwijderen ; verder moet ik ook de rechter voorsproeier nakijken want deze spuit er geen vloeistof uit
kan iemand mij dus vertellen of de bumper er af moet en waar de bevestigings bouten voor de voorbumper zitten
ik heb de boutjes van de koplamp units wel verwijdert en ook de klipjes aan de zijkant van de koplampunits

grandtour2001

Geplaatst door grandtour2001 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Bumper moet eraf want hierachter zitten zwarte blokken waarin de laatste schroeven van de kpplamp zitten. De sproeier doet het niet omdat deze te stroef loopt (bekend euvel) vervangen is enige permanente oplossing.

Voor de bumper onderaan de bumper 4 schroeven welke je kan zien zitten. En dan zitten er nog twee schroeven in de wielkast helemaal boven in het puntje van de bumper. Deze kan je niet zien, deze worden afgedekt door een plastic lip van de wielkast bekleding.

grandtour2001 (0), 9 jaar geleden

oke , ik neem aan dat ik de modderkuipen in de wielkasten moet verwijderen en dan zou ik bij de boutjes van de koplampen moeten kunnen komen waarna ik de boutjes los kan draaien en de koplampen verwijderen
zijn de koplampsproeiers eigenlijk een APK punt als je orgineel xenon verlichting heb ,
jij raad dus aan om het gehele sproeier blokje op de bumper te vervangen ) zit je wel met het probleem hoe kom je aan een vervanger in de juiste kleur en waar vind je deze zo makkelijk , op de slopp zal je ze waarschijnlijk ook zelf moeten demonteren

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Kapjes van de.sproeiers kan je overzetten.
Modderkuipen kunnen blijven zitten deze gaan niet kapot en je hoeft ze maar klein stukje aan de kant te duwen.

De wetgeving mbt koplampsproeiers is al zo vaak veranderd dat ik het niet met zekerheid durf te zeggen. Maar in de tijd dat ze bij de mijne stuk waren moesten ze er wel opzitten maar hoefde ze ze het niet te doen.

7seconds (0), 9 jaar geleden

bij de laatste apk-keuring van mijn Renault met xenon in november 2014 heb ik vooraf expliciet aan de keurmeester gevraagd of de koplampsproeiers moeten werken (omdat er één soms niet helemaal naar buiten komt). Hij was daar stellig in: het niet werken van de koplampsproeiers bij xenon verlichting is géén afkeurpunt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.