Renault Clio: Koppeling Clio 1.9DTI / 6mnd levensduur (kop)lampen

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Mijn Clio rijdt op dit moment rond met zijn 3e koppelingsset (gemiddeld 1-set/jaar). De auto heeft nu 68.000 km gelopen. Volgens mijn EX-garage heb ik gewoon pech?
Er is zo ondertussen zoveel gesleuteld aan de koppelingsset dat de versnellingsbak ook niet soepel meer schakeld (in 2&3).

Verder moet ik elk 6mnd de H3-lampen vervangen (accu spanning is OK)

In beide gevallen kan Renault-nederland en de dealer niets voor me doen.

Wie heeft vergelijkbare ervaringen en/of kan me advies geven?

Theo11341

Geplaatst door Theo11341 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stuivenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo de lampen van tegenwoordig gaan veel eerder kapot(heeft ook te maken met de plastic koplampglazen)Wij hebben bepaalde merken waaronder renault waarbij de lampen geen 6 maanden meegaan,de kopling is niet normaal,komt hij wel goed vrij,geen voet op de kopling of zware aanhangers achter deze auto?

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

is de koppeling compleet vernieuwd door een orgineel set. Wat betreft het schakelen is de oplossing om ander olie te gebuiken in de bak namelijk automaat olie d2

Theo11341 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie,
Voor zover ik weet is er telkens weer een orriginele koppelingsset in terug gezet, de laatste keer is ook de keerring vervangen v/d versnellingsbak + versnellingsbak-olie.
Van de olie is een goede tip, kan ik eens proberen.
De auto heeft verder nog nooit met een zware last gereden.

Van de lampen weet ik dat de H7-lamp nog sneller stuk gaat alleen die kost dan ook geen ¤12.50/stuk.(ex-btw).

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

h7 long life lampen gaan langer mee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.