Renault Laguna: koppeling komt soms niet helemaal op

Bouwjaar: 2002

ik heb nu het volgende probleem weer met mijn auto,

sinds een tijdje komt mijn koppeling soms niet helemaal meer op. Met mijn voet kan je hem wel netjes omhoog trekken en dat doet hij het weer een tijdje goed.
Het gekke is dat het niet altijd gebeurd maar soms.
Kan het te maken hebben met dat mijn turbo en intercooler compleet met slangen ed vervangen is. Volgens mij is het probleem ontstaan na deze reparatie. Ze hebben toen volgens de betreffende dealer ook de versnellingsbakolie vervangen. Heeft het misschien te maken met lucht of iets dergelijks?

het gaat hier om een laguna privilege 1.9 dci 120 pk 6 bak.

richard9648

Geplaatst door richard9648 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee heeft zeker niets met je intercooler ed te maken ook niet met een van de vorige reparatie's die je noemt. Dit is een vaak voorkomend probleem. Dit ligt aan je koppelings cilinder deze moet vervangen worden. Aan het bouwjaar en type auto dat je hebt word bepaald wat er allemaal vervangen moet worden. Bv koppelings pedaal, koppelings cilinder, koppelingsleiding etc, dit kan een combinatie zijn van alle 3 of bv alleen de cilinder. Dan is het probleem zeker opgelost!

richard9648 (0), 18 jaar geleden

bedankt voor je antwoord, weet jij wat de onkosten ongeveer zijn voor deze reparatie???

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Eh, prijzen weet ik zo niet uit mijn hoofd. Ik weet wel dat de automaterialen zaken dit niet leveren en de montage ervan niet echt te doen is voor een 'leek'. Je moet er in ieder geval niet bang zijn voor een rekening van honderden euro's. Let wel op dat je het zsm laat repareren want het is slecht voor je koppeling om zo door te rijden.

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

koppelingscilinder alleen is voldoende

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee Sjaak, dat is niet juist. Het antwoord van Ebber is correct. Raadpleeg A....

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Is daar een SM van dan?

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee staat in ..... (5 letters begint met A).

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Zal er eens op letten bij de volgende

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.