Renault Trafic 2007: Koppeling ontluchten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Nieuwe koppeling gemonteerd. Nieuw hydraulisch druklager gemonteerd.

Problemen met ontluchten. Is uiteindelijk wel gelukt maar voelt toch niet goed aan. Na 3 dagen komt de klant terug en zit er weer lucht in. Opnieuw ontluchten en na een proefrit weer lucht in het systeem.
Nieuwe hoofdrem pomp gemonteerd maar werd al met al niet veel beter. Nu hebben we de bak er weer achter weg en uit het koppelingshuis wam een golf remvloeistof bij het losdraaien van het laatste boutje. Dus moet ergens lekken, maar we zien niets aan het druklager.
Willen nu maar een nieuw druklager monteren, maar twijfelen of er toch geen andere oorzaak is, bv verkeerde koppeling?. Oude is helaas al afgevoerd en kunnen we dus niet meer vergelijken.
Misschien is er Iemand die dit bekent voorkomt?

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema PRO , lid sinds 10 jaar geleden

1 Reactie

Beste antwoord, geplaatst door Robbie Jensema PRO, 6 maanden geleden

Probleem opgelost.
Is geen lucht geweest.
Het koppelingspedaal wil wel eens scheuren waardoor hij niet recht voor het koppelingscilinder komt te staan. Kregen deze tip van een Renault specialist en hoewel we geen scheur konden ontdekken in het pedaal, stond hij er wel scheef voor. We hebben hem recht gezet en de speling was weg!!

Misschien heeft iemand hier in de toekomst nog wat aan. Het ontluchten zou normaal gesproken geen problemen opleveren, al kan het wel eens lastig zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.