Renault Twingo: kortsluiting

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: d7f

heb hier een twingo die met grote regelmaat stilvalt omdat de 25A zekering van het benzpomp relais en navoedings relais doorbrand.
er is reeds een andere brandstofpomp geplaatst.soms springt de nieuwe zekering er direct uit als je de auto op contact zet maar soms kun je na plaatsen nieuwe zekering direct weer rijden.
ik heb de bedrading al nagelopen en doorgemeten maar niks kunnen ontdekken ook met lopende motor aan de kabels bewegen heeft niet het resultaat dat de zekering doorbrand.auto ook enkele uren stataionair laten lopen geen probleem .er is ook geen patroon te ontdekken wanneer de zekering eruit gaat .ga nu zelf met de auto rijden en wat gereedschap in de auto zodat ik kan meten als die er uit springt.
iemand nog suggesties

abc

Geplaatst door abc (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

Waarschijnlijk ergens de bedrading door gesleten en sluiting naar massa.........
Anders zou ik zo niets weten, dat wordt zoeken.

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Het zelfde bij een megane gehad, pomprelais vernieuwd en het probleem was opgelost. Pomprelais werd ook erg warm.

Hans

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

gevonden,de stekker van de achterste lambda sonde was uit de houder losgekomen waardoor de kabel op de uitlaat had gelegen en door geschuurd was .het was de verwarmingsdraad van de lambda sonde die op de zelfde draad als de pomp en ontsteking zit.

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.