Renault Twingo: Vermogensverlies Motor Twingo Helios '99

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Wij hebben onlangs een twingo helios uit '99 gekocht en het volgende doet zich voor. Bij het oprijden van een viaduct op de snelweg valt de snelheid terug van 120 naar zo'n 115 km/u ookal trap je het gaspedaal helemaal in. Natuurlijk zijn het geen pk monsters die 1.2 blokjes maar je mag toch verwachten dat hij de 120 vast kan houden als je een viaductje oprijd. En gisteren tegen de wind in met geen mogelijkheid voorbij de 99km/u te krijgen. Grote beurt heeft de auto bij aflevering gehad, en de dealer heeft er onlangs naar gekeken (bovag garantie) en gooit het op de leeftijd van de auto en het natuurlijke verlies van pk's door de leeftijd. Zelf vind ik toch echt wel dat je mag verwachten dat deze auto een heuvel op kan rijden met 120km/u en tegen de wind in ook mee kan komen. Moet er niet aan denken wat er van de zomer gebeurt als ik in het buitenland een echte berg op moet. Suggesties wat dit zou kunnen zijn en eventuele meningen of dit onder het kopje 'normaal' voor deze auto hoort zijn welkom.

Alvast bedankt!
Marc

mrcbk

Geplaatst door mrcbk (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

8je (0) PRO, 15 jaar geleden

Net wat je zegt, het zijn geen pk monsters. Maar zoals je dit beschrijft maakt je dealer zich er wel erg makkelijk vanaf. Normaal is het dus zeker niet. Mogelijke oorzaak? Rem die vast zit of een (gedeeltelijk) dicht zittende uitlaat of een ernstig vervuild luchtfilter bijvoorbeeld. Wat is ongeveer de km. stand?
Ik denk dat je dealer stap voor stap dingen moet gaan controleren / uitsluiten , want zoals gezegd, normaal is het niet.
succes!

mrcbk (0), 15 jaar geleden

Dank je voor je respons!

De kilometerstand is nu nog net geen 96000.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.