Renault Espace 2.2 dci: koud even slecht stationair lopen

Bouwjaar: 2001

Hallo,

na de vervanging van mijn verstuivers (http://www.problemcar.nl/index.php?topic... is de auto bij koude start ontregematig gaan lopen. Ook leek het er op dat deze onder het rijden verzoop!? Lichtelijk inhouden bij bepaalde toeren. Comclusie dealer: 3 slechte gloeistiften en zwaar vervuilde EGR klep. Gehele boel maar weer laten vervangen. Kosten ¤700. Bij het ophalen bleek de koude start nog beroerder dan voorheen!!! Start direct maar loopt dan te schokken. Na ee 10 seconden loopt deze wel goed stationair. Flinke dosis gas geven en daarna weer enkele seconden onregelmatig. Filter is gecontroleerd en zou schoon zijn. Ook de drukken naar de verstuivers zijn gemeten en goed. Warm loopt de auto (zeer) goed.
Wie weet het????

sjoko

Geplaatst door sjoko (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Maluku (0), 19 jaar geleden

Zijn alle 4 verstuivers vervangen!
Controleer de retouropbrengst van de verstuivers met een maatbeker.Ze moeten gelijk uitstromen en niet te snel.
Controleer de afslagklep of het niet sterkvervuild is.
Controleer de scrull klep of het niet sterk vervuild is.
Controleer of er een update van de rekeneenheid inspuiting kan worden uitgevoerd.
Succes............

sjoko (0), 19 jaar geleden

Het euvel bleek een dichgeslibt inlaatspruitstuk achter de EGR klep te zijn. Hierdoor kreeg de motor wel voldoende brandstof, maar te weinig lucht. Kanaal is geheel gereinigd en motor loopt nu ook koud weer netjes stationair. Ook duidelijk merkbaar is dat het geheel veel beter trekt. Ook lijkt het of de motor stiller is geworden bij hoge snelheden (minder brom). Ik hoop dat ik nu bij de Renault garages weg kan blijven (op de beurtjes na natuurlijk) Alles bij elkaar (verstuivers, EGR klep, bougies en uren) loopt het nu richting ¤3000 en da's voor een particulier niet leuk meer!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.