Renault Clio: Koude start probleem

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v GT

Hallo,

Heb een Clio GT van 2010 met sporadische koude start problemen. En ik vind dat de auto niet soepel rijd en dan vooral met optrekken bij bijvoorbeeld stoplichten. De auto geeft je een beetje het gevoel dat je niet kunt autorijden want het gaat dan met horten en stoten!! Als je de eerste 2 versnellingen maar gehad hebt rijd de auto perfect en erg soepel!

De Clio is bij de dealer geweest en die hebben hem uitgelezen bij koude start, alle gegevens en waardes van de motor klopte volgens hun en er waren geen foutcodes opgeslagen. Zij hebben toen het gasklephuis gereinigd en een software update gedraaid. De auto reed werkelijk waar helemaal als nieuw. Hij reed zelfs beter als toen hij afgeleverd werd want toen vond ik hem al zeker niet soepel rijden. Maar nu zijn we een week verder en is het probleem weer terug.

Motor slaat aan bij koude start en zakt terug in toeren net dat hij niet afslaat en lijkt op 3 cilinders te pruttelen en dan gooit hij het toerental omhoog naar plusminus 2000 toeren en zakt vervolgens weer af om normaal op de choke te gaan draaien.

Het grote probleem is dat het zeker niet bij elke start voorkomt en het dus moeilijk is op te sporen.

Ben zelf automonteur maar wil er eigenlijk niet teveel zelf aandoen omdat het nog garantie is en het een leaseauto is van mijn vriendin (die er gek van word). En Renault ligt niet in mijn vakgebied dus vandaar hier de vraag.

Gr Sjaak.

Sjama

Geplaatst door Sjama (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

niet aan beginnen, want:


lease auto!
garantie!

de K4M (1.6 16V) is zeer gevoelig voor de bougies

Sjama (0) PRO, 12 jaar geleden

Ga er ook niet aan beginnen maar dat jeukt soms wel.......

Kan dat ook al met 20000km op de teller??

Ik zal vanavond eens kijken of ik die motorcode heb.

Bedankt voor de reactie.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

ja kan al met 20K, die dingen zijn er gevoelig voor, en ja je hebt een K4M

Sjama (0) PRO, 12 jaar geleden

Ok bedankt je hebt inderdaad gelijk met de motorcode, maar dat wist je waarschijnlijk al haha...

Hoe meer ik hier te weten kom hoe meer ik met de dealer kan overleggen wat het probleem kan zijn, want zo vindingrijk zijn ze hier bij de dealer nou ook weer niet.

Bedankt

willyvan (5) PRO, 12 jaar geleden

ooit vocht rond bobine?????????//

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.