Renault Laguna: Laguna 1.9 DCI heeft geen vermogen meer Storing code DF205

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Hallo,

ik heb hier een Renault Laguna staan welke geen vermogen meer heeft en in noodloop springt bij doortrekken.

Deze auto is eerder bij de Renault dealer geweest en daar is geconstateerd dat de turbo niet in orde was en aangezien de dealer daar absurde prijzen voor vraagt is de klant bij ons gekomen en hebben wij de turbo vernieuwd.

Na het vervangen van de turbo heb ik proefgereden en de auto reed perfect. Er gaat een weekend overheen en de klant geeft aan dat de wagen weer in noodloop gesprongen is en geen vermogen meer heeft.
Ik heb inmiddels de inlaat druk sensor, afregel klep turbodruk, LMM, en de EGR-klep vervangen zonder resultaat. Tevens heb ik het gehele inlaat traject op lekkage gecontroleerd d.m.v. afpersen en geen lekkage waargenomen.

De auto heeft nu dus permanent GEEN vermogen en als ik nu toch doortrek valt deze in noodloop en is er echt niet meer mee te rijden.
De storings code die er bij mij uit komt is de DF205 (inlet air circuit, lack of air in inlet circuit)

Ik kan wel zien dat er in de inlaat erg veel koolaanslag zit maar weet niet of dit het probleem zal veroorzaken.


Heeft er iemand nog een idee, zie ik nog iets over het hoofd?


Gr Chris

Geplaatst door

Chris en Pat (0)
badge

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

of turbodrukregel klep of deze slangetjes zijn lek....

Dag renault monteur,

de turbodruk regel klep is al vervangen (zoals beschreven hier boven) en de slangetjes zijn tevens vernieuwd.
beide zonder resultaat.

Chris

Chris en Pat 0
badge

14 jaar

Komt bij Traffic's voor dat er draden richting de ECU of brandstofpomp doorschuren in de draadbundel en ik denk als je de onderdelen hebt vervangen het probleem in de bedrading zou kunnen zitten.

Siem Bijman 500
badge vip badge

14 jaar

Ok Siem, bedankt voor je info. Zodra ik weer tijd heb ga ik de kabel boom controleren.

Wel moet ik zeggen dat er erg veel koolaanslag via de EGR in het inlaat spruitstuk zit wat wellicht ook het euvel zou kunnen veroorzaken denk je niet?

Groet Chris

Chris en Pat 0
badge

14 jaar

Is de intercooler van het nieuwe versterkte type? Bij dat bouwjaar gingen ze vaak kapot. Mogelijk is deze niet lek geslagen zoals je zou verwachten, maar inwendig geblokkeerd.

sgm 0

14 jaar

Is de intercooler van het nieuwe versterkte type? Bij dat bouwjaar gingen ze vaak kapot. Mogelijk is deze niet lek geslagen zoals je zou verwachten, maar inwendig geblokkeerd.

sgm 0

14 jaar

Hallo,

ik heb als test de roet katalysator gewisseld met een andere auto en voor alsnog geen problemen (auto rijd nu een dag of 5). Waarschijnlijk heeft deze vertopt gezeten...

Chris

Chris en Pat 0
badge

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.