Renault Laguna: remblok valt uit de remklauw

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i RT

Hallo,

wilde vanmorgen wegrijden en nadat ik voor de 1e keer wilde remmen hoorde en voelde ik een hard 'rammelend en loszittend' geluid rechtsvoor. Ook merkte ik dat de remdruk weg was. Nadat ik het rechter voorwiel eraf haalde en meerdere malen aan de remschijf en remklauw gerammeld heb om te voelen of die los zaten stak ik mijn hoofd in de wielkuip om achter de remschijf te kijken en zag tot mijn verbazing een remblok boven op de naaf los liggen, was dus uit de remklauw geschoten/gegleden. Het remblokje was overigens behoorlijk versleten. Nu 2 vragen:

- wat kan hier de oorzaak van zijn?
- kan ik dit verhalen op de garage waar ik vorige week geweest ben? Heb namelijk een stuurasrubber laten vervangen waarbij ze vermoedelijk de hele remklauw los gehad hebben. Heb wel inmideels weer 600km. met de auto gereden, maar heb tussentijds wel gemerkt bij het achteruit rijden dat het iets stroever ging, alsof een remblok bleef hangen.

Beamer03

Geplaatst door Beamer03 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

asx (0) PRO, 13 jaar geleden

dit verhalen lijkt me erg moeilijk, lijkt me meer achterstallig onderhoud, gewoon blokken en schijven te dun, was er niet eerder een geluid te horen?
als een oudere auto binnen gebracht wordt mag er dikwijls niet verder gekeken worden; alleen omschreven reparaties uitvoeren daar het "te duur" is
trouwens niet mee rijden remzuiger zal er na een aantal keren remmen uitschieten en de gevolgschade zal groter zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.