Renault Laguna: laguna automaat slaat af bij hard afremmen (noodstop)

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0L

de motor van mijn Laguna 2.0 RXE automaat , slaat af bij hard remmen of noodstop , heb dit al verschillende keren meegemaakt .
daarna slaat de motor niet meer aan als ik start , pas na 9 a 10 keer starten , begint de motor te sputteren en slaat dan aan .
net alsof hij verzopen is , als ik normaal afrem is er geen probleem .
De auto is altijd (en nog) bij de dealer onderhouden en heeft 171.000km gedraaid, de monteur heeft met de auto gereden en noodstop gemaakt , auto sloeg
toen ook meteen af , monteur kan er geen verklaring voor geven , vandaar dat ik de vraag hier stel.
auto is pas geleden uitgelezen , waren geen storingen in systeem gevonden .

"niet remmen" is niet de juiste oplossing , dus wie denkt de oplossing te weten??

gr. Limbra

limbra

Geplaatst door limbra (545) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Art-52 (0), 14 jaar geleden

hoi ron, ik weet het niet zeker....... maar heb dat zelfde probleem ook gehad met de auto van mijn vriendin. ik heb toen alle bougiekabels gecontroleerd en er was er een bij die was poreus, deze toen vervangen en er nooit weer last van gehad, het is het controleren waard. succes

frans

limbra (545), 14 jaar geleden

ok , thanks zal de bougiekabels eens controleren ,de auto loopt als de beste , onder het rijden nooit problemen , alleen dus bij noodstop.


gr. Limbra

Art-52 (0), 14 jaar geleden

dat kan kloppen, hadden wij ook niet, trekkracht was o.k stationair liep hij ook goed, alleen bij een forse vertraging bijvoorbeeld einde afrit sloeg hij af en moest je met het gas blijven kloten om hem aan de praat te houden wat soms lukte maar ook heel vaak niet. ik heb toen overdag de kabels gecontroleerd maar zag toen nog niks en bij toeval het s avonds nog een geprobeerd in het donker en toen zag je de vonken uit de kabel komen . bij ons was het toen die van de bobine naar de ontsteking. op dat moment krijgt een cilinder dan wel brandstof maar "'ontploft"' niet ,dus hij verzuipt als het ware en dat verklaard ook het niet of slecht starten nadat hij is afgeslagen.

frans

limbra (545), 14 jaar geleden

bougie kabels zijn vernieuwd , ontsteking-systeem is nagekeken , auto is nogmaals uitgelezen kwam weer geen storing naar voren.
bij noodstop of hard afremmen nog steeds zelfde probleem , garage heeft stekker verbindingen ook gecheckt , geen probleem gevonden .
dealer weet het ook ff niet meer .
het is niet zo dat het echt hinderlijk is , maar het kan bij hard afremmen of noodstop wel voor vervelende en gevaarlijke situaties zorgen , zeker als je midden
op een kruising stil komt te staan , en de auto slaat niet meer aan .
zal het verder laten onderzoeken.

gr. Limbra

Art-52 (0), 14 jaar geleden

hoi ron, ik ken je auto niet en ben ook niet vertrouwd met renault ik heb het met amerikanen. maar hoe zit het met je brandstof systeem carb of injectie ,eventueel controleren op vacuumlekkage bij een carb of staat misschien net iets te zuinig , het lijkt mij ook niet zo goed voor je automaatbak . brandstofpomp, verstuivers en benzinedruk controleren. slaat auto ook af als je van ''volgas'ineens het gas loslaat maar niet remt? maar een goede monteur "' hobbyist"" moet hier toch uitkomen of niet ? gr frans

limbra (545), 14 jaar geleden

auto heeft injectie , loopt stationair perfect , niet te langzaam of te zuinig , bij volgas en dan gas los merk je er niets aan loopt echt goed verder ,
auto gaat volgende week ff naar andere renault dealer , ik wacht het ff af .
ik rij nogal veel snelweg kilometers , is verder echt lekker en goed rijdende auto . maar vind dit probleempje toch wel lastig .
komt gelukkig niet vaak voor dat ik hard af moet remmen of noodstop moet maken , maar je zult het net treffen op een druk kruispunt of waar dan ook.
dan sta ik wel te kijken midden op de straat . dus vandaar dat hij toch maar ff naar dealer gaat.

gr.

Art-52 (0), 14 jaar geleden

o.k succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.