Renault Laguna: laguna dti start soms niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dti

Onze laguna heeft een vreemde kuur. Laatste tijd start ie dus totaal ineens niet meer, zo 3 van de 10 keer.
Sleutel omdraaien, voorgloeien, starten. Maar dat laatste doet ie dus niet. Enige is een zachte tik wat je hoort en voor de rest niets. Dat paar keer achter elkaar doen en dan pakt ie hem wel. Meestal met een koude motor.

Hebben jullie enig idee wat het zou kunnen zijn, of iemand al een keer zoiets gehad? Lijkt iets elektrisch te zijn, maar waar te beginnen. Onlangs is wel de startmotor vervangen voor een nieuwe. Starte erg moeilijk.

Thanks alvast

beb laguna dti 99

Geplaatst door beb laguna dti 99 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

startmotor defect of slechte massa

beb laguna dti 99 (0), 14 jaar geleden

Startmotor is dus nu 2 weken oud en gloednieuw. Verwacht hier geen probleem mee. Als had ie niet dit probleem met starten voordat we hem lieten vervangen.

Welke massa kan ik als eerste nalopen en opschonen? Startmotor?

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 14 jaar geleden

Meten of de voeding (dikke plus) op de startmotor staat (en blijft tijdens de start poging)
En of de spanning van je contactslot (startcontact) er op komt.

Ook een nieuwe startmotor kan een defect raken. (dus niet helemaal uitsluiten dat het toch in je startmotor zit)
Oiram

Heino4267 (260), 14 jaar geleden

Kleine toevoeging: doe alle proeven/metingen met de versnelling in vrij en op de handrem.......

beb laguna dti 99 (0), 14 jaar geleden

nadeel is dat het knap lastig meten word. Zoals ik al zei start ie vaker wel dan niet. Tot nu toe stonden we of op een parkeerplaats in de sneeuw, voor de deur in de regen.

Morgenavond zal ik de startmotor eens loshalen en de contacten schoonmaken en weer goed vastzetten. Wellicht zat hier wat vuil tussen wat zorgde voor een slecht contact?

Heino4267 (260), 14 jaar geleden

Daarvoor hoef je de startmotor niet te demonteren: de moer van de 12 Volt kabel hoeft niet los (voorzichtig, is ongezekerd !), maar het schuifstekkertje met de draad vanaf het contactslot is wel verdacht. Evt. kan je daarop tijdelijk óók een lampje aansluiten: niet starten maar wel brandend lampje = defecte schakelaar in het contactslot óf slechte verbinding in de draad van contactslot naar startmotor.

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

als dikke plus los zit of smerig is echt wel dat deze alleen klikt

beb laguna dti 99 (0), 14 jaar geleden

Nou, probleem is opgelost. Na veel zoekwerk en een hoop ellende bleek er een massa slecht te zijn. De plek waar deze zat was licht verroest waardoor er dus een slechte massa was. Massa omgelegd en probleem weer geheel verholpen.

Bedankt voor jullie moeite en aanwijzingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.