Renault Laguna: laguna Grand Tour start soms slecht

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hoi,

Ik heb eigenlijk nagenoeg geen enkel probleem met mijn auto. Hij bevalt prima, het enige is dat het soms lang duurt, voordat de motor start. Je start dan zomaar 10 seconden, wat ik nu meestal doe is vrij gauw stoppen, een tel wachten en weer starten. Vaak start ie dan prima.

- De accu is prima, die is 1-2 jaar terug vervangen, de startmotor draait goed snel rond. Ik heb wel de lichten een dag aan laten staan, en was de accu tot de bodem leeg. De accu kan een knauw hebben gehad
- 10 maanden terug heeft ie een grote beurt gehad en dus ook nieuwe bougies en volgens mij ook nieuwe brandstoffilter

Hij staat regelmatig 3-4 dagen stil, dat moet ik er wel bij zeggen. Vaak start ie goed, het probleem komt een enkele keer voor.

Als ie aanslaat, loopt ie wel even op 3 cilinders geloof ik maar dat weet ik niet precies. Mijn vrouw gebruikt de auto nl. en heeft meestal met dit problemen te maken. Daarna loopt ie als een zonnetje.... zoals ik al zei zijn er verder geen problemen.

Ik heb zelf even een tijdje gezocht in dit forum naar startproblemen, maar niet echt een antwoord gevonden. Meestal gaat het over diesel of over lpg benzine motoren. Ik heb gewoon benzine.... Vandaar deze post.

Weet iemand of een benzine motor ook een BDP sensor heeft? of is dat alleen voor diesels?

groeten, Piet

piet22

Geplaatst door piet22 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kawaZ750 (0) PRO, 16 jaar geleden

bdp sensor zit ook op een benzine, en daar zit ik ook aan te denken, als je hem laat vervangen, ook stekker vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.