Renault Laguna: Laguna wil niet starten door startonderbreking

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Ik heb een probleem met mijn laguna. De wagen wil niet meer starten. Als ik de kaart in de lezer stop gaat het waarschuwingslampje van de startonderbreker snel knipperen. Ik heb zowel de originele als de reservekaart gebruikt maar niets helpt. Het zwarte relais voor bij de accu heb ik reeds vervangen maar hier ligt het problem waarschijnlijk niet. Nu hoor ik wel een tikkend geluid bij de zekeringskast in de auto en ik denk dat hier een relais blijft hangen. Ook als ik de kaart eruit haal blijft hij maar doortikken totdat ik voor bij de accu de zekering eruit haal en dan stopt het weer. Kan dit mogelijk de oorzaak zijn en hoe kan ik dat relais eventueel vervangen zonder eerst het hele dashboard te moeten losmaklen.

hondon

Geplaatst door hondon (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (260), 13 jaar geleden

Lijkt mij eerder een probleem met je accu (vanwege het tikkende geluid).
Meet eens je accuspanning. Die moet boven de 12 Volt liggen en die mag er niet veel onder zakken als je bv. de achterruit verwarming aan zet.

hondon (0), 13 jaar geleden

@Heino. Bedankt voor je bericht maar hier zit volgens mij helaas niet het probleem.
Er zit een nieuwe accu in en nieuwe accupoolklemmen. Zodra ik de sleutelkaart insteek blijft het lampje van de startonderbreking snel knipperen en wil de wagen niet starten. Hoop dat iemand nog een andere oplossing heeft.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Als lampje snel gaat knipperen wordt de startonderbreker niet vrijgegeven. Zal je uit moeten lezen.
Je kan even de kaartlezer ruilen met een ander, deze zijn vrij uitwisselbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.