Renault Laguna: Laguna2 Lpi loopt beroerd en start dan slecht

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8-16V

Als ik met een Laguna2 1.8-16V op G3 een lange tijd rijd over de snelweg met konstant 120 of 140, gebeurt er het volgende: Dan stottert hij af en toe eens, alsof hij af en toe eventjes een cilinder overslaat. Als ik dan vervolgens stop voor een korte rustpauze waarbij ik de motor uitzet, en ik wil weer starten, duurt het ongeveer een 10 seconden voordat hij fatsoenlijk aanslaat na veel gepruttel. Controle of waarschuwingslampjes gaan niet aan. Wie weet raad??

frans1524

Geplaatst door frans1524 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk de 'injector-onderbreekunit' defect. De meeste gasboeren hebben deze wel op voorraad.

Eerst laten uitlezen kan natuurlijk nooit kwaad....

frans1524 (0) PRO, 17 jaar geleden

Komt dus wel meer voor? Waar zit die dan??? En over wat voor een kostenplaatje hebben we dan ongeveer?? (Het is nl. geen klantenauto maar eigen) Alvast bedankt

hakeemolajuwon (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk eerder aan een lekkende LPI-injector. Is bij je Renault erg eenvoudig te controleren. Neem daarvoor alle LPI-injectoren uit hun adaptor, maar laat de leidingen aangesloten. Houdt de onderzijde van iedere injector beurtelings in een bekertje water. Als je nu bubbels ziet, is de injector lek.

willyvan (5) PRO, 17 jaar geleden

heb al paar keer meegemaakt bij lpi dat er een draad van de injector onderbreek unit los zit is dan geoxideerd door de pekel en maakt dan af en toe geen contact krijg ie effe benzine mee

hans4071 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zal inderdaad net als henk zecht de onderbrekings module zijn.
Dit zijn in de meeste gevallen 2 platte kastjes van ongever 2 bij 5 cm en ongeveer 3 hoog.
Deze zorgen voor een fopsignaal van de injectors en gaan veel kapot!!

heb me laatst laten vertellen dat deze kastjes zijn gemodificeerd door een nieuwe module en dat de oude niet meer verkrijgbaar zijn!

Als je de auto op benzine laat lopen lijkt het net of hij op 3 cilinders loopt!
Op het moment dat hij dit doet moet je maar eens tegen die kastjes tikken in de meeste gevallen gaat hij dan weer even goed lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.