Renault Clio: Lampje luchtverontreiniging

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Al meerdere keren storing gehad door o.a een defecte lambdasonde. Beide vervangen maar de storing blijft terugkomen terwijl de auto tijdens het rijden verder geen problemen heeft. Iemand ideeën hoe dit op te lossen?

Tinus83

Geplaatst door Tinus83 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Is de auto universeel uitgelezen of bij de dealer?

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Welke storing (exacte tekst en/of nummer) komt er terug?

Tinus83 (0), 9 jaar geleden

ik heb hem een paar keer uit laten lezen. Welk storingsnummer moet ik even navragen. Heb er zelf totaal geen verstand van namelijk. Zoals ik al vertelde hij rijdt verder gewoon goed maar wanneer het lampje gaat branden, gaat hij ook niet meer uit.

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

En wat zegt diegene die uitleest hoe het verder moet? Iets vervangen of afstellen of???

Tinus83 (0), 9 jaar geleden

Vorige week bleek de achterste lambdasonde niet helemaal goed te zijn. na een week(vandaag) begon het lampje weer te branden. De garage zei dat het waarschijnlijk de katalysator kon zijn. Hij heeft het verder niet over afstellen gehad.

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Dan ben ik bang dat er voor niets 1 en mogelijk zelfs 2 lambdasondes vervangen zijn. Lijkt me dat deze garage er niet echt veel verstand van heeft.

De oplossing voor de foutcode op de katalysator is meestal een nieuwe katalysator.
Wel pas nadat de oorzaak voor het defect gaan is weggenomen.
Is er een voorgeschiedenis van defecte bougies/bobines of een defecte injector of valse lucht of overslaan (misfires)?

Tinus83 (0), 9 jaar geleden

Helaas is er geen voorgeschiedenis. Ik heb de auto vorig jaar bij een renault ocassions dealer gekocht. Daarvoor is de auto altijd bij renault dealers in onderhoud geweest. Beiden gebeld maar deze storing was bij deze auto nog niet voorgekomen. Zeggen ze althans.

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Laat hem eerst maar eens door de dealer uitlezen. Vaak geven universele uitlees computer een heel verkeerde foutcode en zoek je de verkeerde kant op zonder oplossing.

Heino4267 (230), 9 jaar geleden

Hoezo geen voorgeschiedenis? Die kan je toch opvragen bij een Renault dealer als hij bij een Renault dealer is onderhouden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.