Renault Clio: lampje op dashbord blijft knipperen. als ik de auto vergrendel

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

als ik de sleutel uit het stuurslot haal, gaat het lampje bovenaan in de midden een rood bolletje knipperen. in het boekje stond dat er dan een deur niet goed afgesloten is. maar ze zij echt allemaal goed afgesloten. ik heb er maar 1 sleutel bij, nu ben ik bang dat als de auto een weekend stilstaat ik hem niet meer kan starten of openkrijgen kan dit kwaad en moet dat lampje echt uit zijn. wie weet raad

twannie1960

Geplaatst door twannie1960 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Als het goed is, is dit het lampje van de startblokkering (dat is een heel klein rood LED-je dat elke seconde knippert) en dat hoort ook te gaan knipperen als het contact uit gaat.
Misschien is je dat niet eerder opgevallen. Zodra je sleutel herkend wordt door de auto, gaat het lampje uit.

twannie1960 (0), 9 jaar geleden

Oke, dankjewel, hein. Dat is een hele opluchting. Ik heb de auto gisteren gekocht. En ik dacht dat het een mankement was. Ga toch voor alle zekerheid nog een sleutel bijbestellen bij de dealer. Bedankt voor je snelle reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.