Renault Laguna 1.9dci: Lang doorijden met 1.9dci of benzine?

Bouwjaar: 2001

Ik heb tot nu toe weinig grote problemen met met Laguna 1.9dci, 94.000 km (afkloppen...) en ben eigenlijk van plan om er lang mee door te rijden. Maar nu lees ik recentelijk wel weer veel over problemen met de turbo / intercooler; dit zou een zwak onderdeel zijn.

Aangezien ik nu niet meer veel km's rijd overweeg ik een Laguna op benzine te kopen (gebruikt). Kan iemand van de Renault technici inschatten hoe waarschijnlijk het is dat ik met mijn diesel ook genoemde problemen krijg? Want als dit bv. 80% zou zijn dan ga ik weer naar benzine, anders blijf ik bij diesel.

Rob.

rob9958

Geplaatst door rob9958 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

gurbe (0), 18 jaar geleden

als jij je turbo goed gebruikt dus niet meteen na de koude start vollast rijd en na een lange rit je turbo ff 1 a 2 minuten laat nadraaien stationair.
en je gebruikt de goede olie die erin moet 5w40 is de kans klein dat je problemen krijgt je hebt het eigenlijk zelf in de hand

remco9387 (0) PRO, 18 jaar geleden

De olietoevoerleiding (hoge drukleiding) gaat meestal dicht slippen, hierdoor loopt de turbo stuk !!!
Deze zit boven op turbo en gaat linksom naar het onderblok'.
Als je deze preventief laat vervangen heb je grote kans dat ie gewoon heel blijft.

rob9958 (0), 18 jaar geleden

OK, dank voor de tips.
Ik denk dat ik voorlopig bij de diesel blijf, het is toch wel een heel fijne motor en het verbruik / actieradius zijn heel prettig.

Rob.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Een andere auto kopen kost altijd meer dan een turbo vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.