Renault TWINGO: lawaai onderstel voor

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H4D A4, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 52

ik heb deze twingo3 (gekocht bij een renault dealer) sinds maart 2018, de auto die toen 20 maanden en 13000 km oud was, maakte vanaf begin lawaai in de voorzijde van het onderstel. het geluid (echt een 'kleng' links en rechts voor) treedt vooral op als je door kuilen rijdt, naar mijn idee met name bij het uitveren, bij inveren (oprijden verkeersdrempel) hoor je ook wel iets, maar vooral bij uitveren (afrijden drempel) is de 'kleng' duidelijk en hard hoorbaar. Ik heb er al naar laten kijken, maar de garage kan geen probleem of defect vinden. ik weet ook niet of dit een 'normaal' geluid voor een twingo3 is, of dat er toch een defect is. wie heeft een tip voor mij?

wagonbart

Geplaatst door wagonbart (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Het lijkt me dat de Renault dealer op zijn minst duidelijk moet zijn. Ik kan me niet voorstellen dat een geluid in de wielophanging voor hun onvindbaar is.
Wel is het mogelijk dat uw rijstijl er voor zorgt dat de voortrein hoorbaar is.
Maar dan zal de Dealer u dat duidelijk moeten kunnen maken.
oorzaken van een tikkend geluiu tijdens het uitveren kunnen de volgende zijn. Een voorveer verspringt in zijn schotel. Er is een inwendig defect aan een schokdemper. Een bevestigingsbout ergens in het subframe zit onvoldoende vast. Ook kan een scheur in, of een losse bevestiging van een motor of versnellingsbak steun een tik veroorzaken. Misschien is het de uitlaat.

wagonbart (0), 5 jaar geleden

dank voor uw reactie, rijstijl zal wel meevallen, ik rijd nooit hard of ruig. ik zal met deze tips nogmaals naar de auto laten kijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.